«Δεν θα είναι αποτυχία»

Τη δική του οπτική για τυχόν αποκλεισμό της Εθνικής έδωσε ο Πογιέτ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του απάντηση έδωσε χθες ο Γκουστάβο Πογιέτ στον σάλο που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Φορτούνης δεν πρόκειται να κληθεί για τα παιχνίδια με Εϊρε και Γαλλία για τα προκριματικά του Euro ’24. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε χθες με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής και εξήγησε τους λόγους του αποκλεισμού του χαφ του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ακόμη κι αν η Εθνική δεν καταφέρει να βρεθεί στην τελική φάση από τον όμιλο, υπάρχει πάντα η δεύτερη ευκαιρία του Nations League.

«Μίλησα με τον Φορτούνη πριν ανακοινώσω τις κλήσεις. Ηταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έχω κάνει. Του εξήγησα πως για τα δύο αυτά ματς δεν είναι στα αγωνιστικά μου πλάνα. Αν τον καλούσα, θα έπρεπε να αλλάξω το σύστημα. Από 4-3-3 να παίξω ένα 4-2-3-1», είπε ο Ουρουγουανός προπονητής και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει πως θα απουσιάζει και από τα επόμενα ματς, αφού θα εξαρτηθεί από τα πλάνα, πιθανές απουσίες και τον αντίπαλο».

Μάλιστα ο Πογιέτ ξεκαθάρισε πως ο αποκλεισμός του Φορτούνη δεν σχετίζεται με τη διαμάχη του Ολυμπιακού με την ΕΠΟ και έφερε το παράδειγμα της κλήσης του Κωνσταντίνου Τζολάκη, τονίζοντας ότι «…είναι ευχάριστο ότι έχουμε αρκετές καλές περιπτώσεις τερματοφυλάκων και θέλαμε να δούμε ένα νέο παιδί».

«Αν καλούσα τον Φορτούνη στα δύο αυτά ματς, θα έπρεπε να αλλάξω το σύστημα».

Στη συνέχεια στάθηκε στα παιχνίδια με την Ιρλανδία και τη Γαλλία, τονίζοντας ότι αν και είναι διαφορετικά, η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει. «Το παιχνίδι – κλειδί για εμάς είναι η Ιρλανδία. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε στη Γαλλία και να έχουμε έξι πόντους. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση μέσα από την προκριματική διαδικασία, όμως αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα είναι αποτυχία. Γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολο, όμως θα προσπαθήσουμε. Υπάρχει και η διαδικασία του Μαρτίου από το Nations League».

Κλείνοντας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μικρή παρουσία Ελλήνων στο ελληνικό πρωτάθλημα, λέγοντας: «Είναι καταστροφικό, είναι πρόβλημα για έναν ομοσπονδιακό προπονητή. Ισως θα ήταν λύση να παίζουν στις Β΄ ομάδες, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή