«Δρόμεια 2023»: Οι προκρίσεις για το παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς «περνάνε» και από τη Βάρη

«Δρόμεια 2023»: Οι προκρίσεις για το παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς «περνάνε» και από τη Βάρη

Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν προκρίσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εντός έδρας θα έχουν οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας από τους δρόμους ταχύτητας

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν προκρίσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εντός έδρας θα έχουν οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας από τους δρόμους ταχύτητας. Στις 3 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια 2013». Έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από 15 χώρες, πέντε εθνικές ομάδες, ολυμπιονίκες και παγκοσμιονίκες. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 19.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φίλαθλους. 

Οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού που θα βρεθούν στις 3 Ιουνίου, στη Βάρη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν να αγωνίζονται, μεταξύ άλλων, ο Κριστόφ Λεμέτρ («χάλκινος» ολυμπιονίκης το 2012 στα 4Χ100 και το 2016 στα 200 μ., δύο μετάλλια σε παγκόσμια και εννέα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), ο Ρίτσαρντ Κίλτι (πρωταθλητής κόσμου στα 60 μ. και πρωταθλητής Ευρώπης στα 4Χ100) και η Αντρέα Μίκλος (3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του 2016 με την ομάδα 4Χ400 της Ρουμανίας, πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες και 3η στους -23 ετών στα 400 μ.). Φυσικά, στους βατήρες εκκίνησης θα βρεθούν και κορυφαίοι πρωταθλητές μας.  «Αυτές οι διοργανώσεις μάς βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι σπουδαίο να έρχονται στην Ελλάδα τόσο σημαντικοί δρομείς. Μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον αθλητισμό μας προσπάθειες ανάλογες όπως αυτή των «Δρομείων». Ανυπομονώ να βρεθώ το Σάββατο στο στάδιο και να προσπαθήσω να βελτιώσω τους χρόνους μου», δήλωσε στο www.kathimerini.gr η Ραφαέλα Σπανουδάκη.

«Δρόμεια 2023»: Οι προκρίσεις για το παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς «περνάνε» και από τη Βάρη-1

«Δυνατές κούρσες σε όλα τα αγωνίσματα»

Το διεθνές μίτινγκ διεξάγεται από το 2018 και σε αυτό παίρνουν μέρος εθνικές ομάδες των σπριντ και μεμονωμένοι αθλητές. Φέρει τη «σφραγίδα» ενός από τους γρηγορότερους Έλληνες αθλητές στις κούρσες μιας ανάσας, του Χάρη Παπαδιά. «Οι κούρσες σε όλα τα αγωνίσματα θα είναι δυνατές. Οι σπουδαίοι ξένοι αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να συμπαρασύρουν και τους Έλληνες για καλές επιδόσεις. Το θέαμα προβλέπεται εντυπωσιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για την παροχή αθλητικού εξοπλισμού», τόνισε ο Παγκοσμιονίκης και τεχνικός Διευθυντής Αγώνων. 

Τα «Δρόμεια 2023» αποτελούν μία συνδιοργάνωση του ΑΟ Βάρης «Δρομέας» και του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.«Ως δήμος στηρίζουμε τον αθλητισμό. Όταν επενδύεις σε τομείς όπως ο αθλητισμός είναι σα να επενδύεις στο μέλλον. Τα «Δρόμεια» κάθε χρόνο γίνονται και καλύτερα και έχουμε ως στόχο να τα ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά», δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Για πρώτη φορά μίτινγκ για ΑμεΑ

Για πρώτη φορά σε ένα διεθνές ελληνικό μίτινγκ θα διεξαχθεί μία κούρσα για ΑμεΑ, τα αποτελέσματα της οποίας θα μετρήσουν σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, θα πάρει μέρος και ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης μας Νάσος Γκαβέλας. «Ο Νάσος θα προσπαθήσει για να πετύχει μπροστά στο ελληνικό κοινό μία σπουδαία επίδοση. Οι αθλητές μας θα αναμετρηθούν με κάποιους από τους καλύτερους δρομείς ταχύτητας της Ευρώπης. Θα μπορέσουν να βελτιώσουν τους χρόνους τους και να διεκδικήσουν προκρίσεις για το Παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε ένα τόσο σπουδαίο μίτινγκ στη χώρα μας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με μεγάλους υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την Γ.Γ.Α., την Καλλίστη ΑΜΚΕ, Admiral, Χήτος ΑΕΒΕΕ, Saint Laurence, Αιγέας ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, και με χορηγό Επικοινωνίας την ΕΡΤ», τόνισε η διευθύντρια των αγώνων Αριάδνη Δάδα.

«Δρόμεια 2023»: Οι προκρίσεις για το παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς «περνάνε» και από τη Βάρη-2

Στην εφετινή διοργάνωση, το Εργαστήριο Εθελοντισμού στον Αθλητισμό και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μετρήσουν το αποτύπωμα του αγώνα. Υπεύθυνη συντονισμού θα είναι η υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ραφαηλία Νικολέττα Καλλιούπη. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στη διεθνή σειρά μίτινγκ στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Continental Tour» και οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και βαθμούς για το world athletics ranking system.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή