Σούπερ Λιγκ 1: Τηλεοπτικό ντέρμπι για οκτώ ΠΑΕ

Σούπερ Λιγκ 1: Τηλεοπτικό ντέρμπι για οκτώ ΠΑΕ

ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ από τους μεγάλους, και ΠΑΣ, Αστέρας, Ατρόμητος και οι δύο «νεοφώτιστοι» αναζητούν συμβόλαιο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Ιανουαρίου 2023 όταν σε μία από τις συνεδριάσεις της Σούπερ Λιγκ 1, και εν μέσω πλήρους αγωνιστικής δράσης, το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων επανερχόταν στο προσκήνιο. Οπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η συζήτηση ήταν απλώς μια υπενθύμιση των μικρότερων ΠΑΕ προς το προεδρείο της διοργανώτριας πως το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε πολλές εξ αυτών μένουν χωρίς τηλεοπτική στέγη.

Γνώριζαν άλλωστε πως το εγχείρημα για κοινή πορεία και των 14 ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθεί, από τη στιγμή που οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Αρης έχουν ενεργά συμβόλαια έως και το καλοκαίρι του 2025, έστω κι αν θεωρητικά οι δυο τους μπορούν να μπουν στην κεντρική διαχείριση μετά τη λήξη των συμβάσεών τους.

Εκτός αυτού, η δυναμική των μεγάλων ομάδων και η ευχέρεια που έχουν να διαπραγματεύονται με τους καλύτερους δυνατούς όρους γι’ αυτές αποτελούν τον πλέον ανασταλτικό παράγοντα για τους μικρούς να πετύχουν τον στόχο τους.

Περίπου 20 ημέρες μετά τη λήξη της σεζόν 2022-23, οι συζητήσεις για τον τηλεοπτικό χάρτη της περιόδου 2023-24 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους δύο τηλεοπτικούς παρόχους (Cosmote, Nova) να ρίχνουν το βάρος τους τη δεδομένη χρονική στιγμή στους τρεις μεγάλους (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) που είναι «ελεύθεροι».

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας που το καλοκαίρι του 2021 είχαν συνάψει διετή συμφωνία με την Cosmote, μετά τη φετινή πορεία τους φέρεται να έχουν δεχθεί μια δελεαστική προσφορά από το αντίπαλον δέος, ενώ η Nova που συνεχίζει τις επιθετικές κινήσεις της στην αγορά προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος έχει ρίξει τα δίχτυα της και στον Παναθηναϊκό, του οποίου επίσης η συμφωνία με την Cosmote λήγει. Η κόντρα των δύο επεκτείνεται και στον ΠΑΟΚ, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη Nova και η Cosmote τον έχει προσεγγίσει ώστε να καλύψει το κενό σε περίπτωση που έχει απώλειες από το μέτωπο ΑΕΚ – ΠΑΟ.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις ΠΑΕ οριστικοποίησαν τις συμφωνίες τους με πάροχο. ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία και Βόλος μόλις πριν από λίγες ημέρες ανανέωσαν την παραμονή τους στην Cosmote για ακόμη μία διετία, με την οποία έχει συμβόλαιο επίσης για δύο χρόνια και ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους όρους της συμφωνίας των τεσσάρων πρώτων υπάρχει πρόβλεψη και για ενδεχόμενη κεντρική διαχείριση, κατόπιν σχετικής επιθυμίας των ομάδων.

Εκτός των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, τρεις ομάδες (Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος) που βρίσκονταν μέχρι τώρα στην πλατφόρμα της Nova είναι ελεύθερες να διαπραγματευθούν με το κανάλι της αρεσκείας τους, ενώ ο Αρης είναι «δεμένος» με τη Nova μέχρι και τη σεζόν 2024-25.

Τόσο η Nova όσο και η Cosmote έχασαν από μία ομάδα, καθώς υποβιβάστηκαν ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός αντιστοίχως, και ποντάρουν στο να τις αντικαταστήσουν με τον Πανσερραϊκό και την Κηφισιά ή την Καλλιθέα, που μάχονται για την άνοδό τους από τον 2ο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή