Basket League: Τελικοί με ξεκάθαρο φαβορί

Basket League: Τελικοί με ξεκάθαρο φαβορί

Την Κυριακή το πρώτο τζάμπολ μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και ο Παναθηναϊκός έκανε πάλι… φιλότιμη προσπάθεια για να λάμψει διά της απουσίας του, δεν θα λείψει τελικά από το πιο παραδοσιακό ραντεβού του ελληνικού αθλητισμού, που εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες δεν είναι άλλο από ζευγάρωμά του με τον Ολυμπιακό στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» ξαναβγήκαν στον αφρό σπάζοντας την κυριαρχία Αρη και ΠΑΟΚ, είναι σπάνιες οι φορές που δεν συνθέτουν χέρι χέρι το ζευγάρι των τελικών. Από την περίοδο 1991-92 έως σήμερα στον τελικό προκρίνεται τουλάχιστον ο ένας από τους δύο, με χαρακτηριστικό ότι είχαν 13 συνεχόμενα ζευγαρώματα από το 2005 έως το 2018, όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τραβήξει το σκοινί… μέχρι τέλους, με τον οικειοθελή υποβιβασμό του στην Α2 κατηγορία.

Εκείνες οι δύο χρονιές ήταν οι τελευταίες που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο, εύκολα όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς είχε αντιπάλους τον Προμηθέα και το Λαύριο – ούτε καν μία από τις άλλες παραδοσιακές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Με την επιστροφή τους στην Basket League την περυσινή περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» τον αποκαθήλωσαν, κερδίζοντας τους τελικούς με «σκούπα» 3-0, σκηνικό διόλου απίθανο να επαναληφθεί ξανά. Ο (φιναλίστ και στην Ευρωλίγκα) Ολυμπιακός έφθασε αήττητος έως τη σειρά των τελικών, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έκανε αρνητικό ρεκόρ ηττών στη σύγχρονη ιστορία του, με χαρακτηριστικό ότι (όπως πέρυσι κόντρα στη Λάρισα) χρειάστηκε πέντε παιχνίδια για να αποκλείσει με 3-2 το Περιστέρι στην ημιτελική φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» των θετικών ρεκόρ υποδέχονται τους «πράσινους» των αρνητικών.

Είναι κι αυτό το εντυπωσιακό 13-0 που μετρούν εις βάρος των «πρασίνων» οι «ερυθρόλευκοι» τα δύο τελευταία χρόνια, είναι και η μεγάλη διαφορά στην αγωνιστική εικόνα τους που προϊδεάζει για ακόμη μία άνιση μονομαχία…

Η σειρά ξεκινάει την Κυριακή στο ΣΕΦ και κρίνεται στις τρεις νίκες (το πολύ σε πέντε παιχνίδια), με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Οσοι αγώνες χρειαστούν θα γίνονται κατά σειρά Κυριακή – Πέμπτη σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα, με έναρξη στις 21.15. Μία ημέρα νωρίτερα, Σάββατο και Τετάρτη αντίστοιχα, θα διεξάγονται τα παιχνίδια του μικρού τελικού Περιστέρι – ΠΑΟΚ, με έναρξη στις 19.15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή