Conference League: Τα «σφυριά» χτύπησαν στο 90′

Conference League: Τα «σφυριά» χτύπησαν στο 90′

Η Γουέστ Χαμ, μετά από 58 χρόνια, κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό της τίτλο νικώντας την Φιορεντίνα με 2-1

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν έξι δεκαετίες περίμεναν τα «σφυριά» του Αγγλικού ποδοσφαίρου για να κατακτήσουν έναν ευρωπαϊκό τίτλο και το κατάφεραν μέσω του Conference League.

Η Γουέστ Χαμ μετά το 1965 και το Κύπελλο Κυπελλούχων, πανηγυρίζει την κατάκτηση της νεοσύστατης διοργάνωσης επικρατώντας στον τελικό της Πράγας της Φιορεντίνα με 2-1. Οι Αγγλοι δεν άφησαν την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να πάει σε ιταλικά χέρια (η Ρόμα ήταν πέρυσι η νικήτρια της πρώτης διοργάνωσης) ενώ οι Ιταλοί έχασαν και τον δεύτερο φετινό τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την Ιντερ να απομένει το Σάββατο, για να σώσει το γόητρο του Ιταλικού ποδοσφαίρου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Αγγλοι «χτύπησαν» ακριβώς στο 90′, όταν μετά από κάθετη πάσα του Πακετά, ο Μπόουεν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Φιορεντίνα νικώντας με πλασέ τον Τερατσάνο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με την Φιορεντίνα να έχει περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας και τους Αγγλους να προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Αποτέλεσμα ήταν, η μοναδική αξιόλογη φάση να γίνει στις καθυστερήσεις, με τον Γιόβιτς να σκοράρει, αλλά το τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιντ μετά και τον σχετικό έλεγχο από το VAR. Στο 34′ το ματς διακόπηκε προσωρινά, καθώς οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ, πέταγαν πλαστικά μπουκάλια στον αρχηγό των «βιόλα» Κριστιάνο Μπιράγκο, ένα εκ των οποίων του άνοιξε το κεφάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο. Με δυνατές μονομαχίες, νεύρα, ένταση και διακοπές. Ωσπου τα «σφυριά» προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπενραχμά στο 62′ μετά το χέρι του Μπιράγκι σε προσπάθεια του Μπόουεν, στη μεγάλη περιοχή της Φιορεντίνα.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» και η εικόνα του και ο ρυθμός του άλλαξαν ολοκληρωτικά, με την Φιορεντίνα να ισοφαρίζει μέσα σε πέντε λεπτά (67′) με τον Μποναβεντούρα. Ο 33χρονος μέσος, μετά από κεφαλιά του Γκονζάλες, κοντρόλαρε, άλλαξε πόδι και με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1.

Στο 72′ οι Ιταλοί έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όταν μετά από συνεργασία του Καμπράλ με τον Μαντράγκορα, ο τελευταίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Η Γουεστ Χαμ αντέδρασε, στο 81′ είχε καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Σούτσεκ που απέκρουσε ο Τερατσάνο, ενώ στο 89′ ο Αρεολά μπλόκαρε σουτ του Αμραμπατ, πριν η Γουέστ Χαμ πετύχει το «χρυσό» γκολ της νίκης ακριβώς στο 90′ με τον Μπόουεν.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο,  Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Λούκα Ρανιέρι (84′ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα (93′ Μπάρακ), Γκονζάλες, Γιόβιτς (46′ Καμπράλ), Κουαμέ (62′ Σαπονάρα).
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (61′ Κέρερ), Αγκέρ, Έμερσον, Σούτζεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Αντόνιο (94′ Ογκμπόνα), Μπενραχμά (76′ Φορνάλς).

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή