Τσάμπιονς Λιγκ: Μάχη για το «ιερό δισκοπότηρο»

Τσάμπιονς Λιγκ: Μάχη για το «ιερό δισκοπότηρο»

Σίτι και Ιντερ αναμετρούνται σήμερα στις 22.00 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κούπα με τα μεγάλα… αυτιά δεν είναι έργο τέχνης, αλλά όπως λέει και ο δημιουργός της, Γιουργκ Στάντελμαν, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο θέλει να την αγγίξει!

Αυτό το λαμπερό τρόπαιο θα διεκδικήσουν απόψε (22.00) η Μάντσεστερ Σίτι και η Ιντερ Μιλάνου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Ατατούρκ» της Πόλης και θα κονταροχτυπηθούν, όχι απλά για να το αγγίξουν, αλλά για να το κατακτήσουν!

Είναι το σπουδαιότερο τρόπαιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο και οι δύο ομάδες που έφθασαν στην τελική ευθεία μιας μακράς και επίπονης διαδρομής με πολύ μεγάλα εμπόδια στον δρόμο τους, ξέρουν ότι τους χωρίζουν 90 λεπτά αγώνα από την απόλυτη ονείρωξη, εκτός κι αν χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος σε περίπτωση παράτασης ή και πέναλτι.

Θέλει το πρώτο της

Τσάμπιονς Λιγκ: Μάχη για το «ιερό δισκοπότηρο»-1

Φαβορί η ομάδα του Μάντσεστερ, πιο βαριά φανέλα και χωρίς «πρέπει» για αυτήν του Μιλάνου.

Η Σίτι έχει κατακτήσει φέτος το νταμπλ στην Αγγλία και έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία να γίνει η δεύτερη αγγλική ομάδα που θα φθάσει σε ένα ιστορικό τρεμπλ, μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μακρινό 1999. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο κατά πολλούς κορυφαίος προπονητής της σύγχρονης εποχής παγκοσμίως, είναι ο μόνος από την παρέα του που ξέρει τον δρόμο, γιατί ακολούθησε με επιτυχία την ίδια διαδρομή όταν ήταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Σφραγίδα Γκουαρδιόλα

Η ομάδα που έχει δημιουργήσει στο Μάντσεστερ έχει ξεκάθαρα τη δική του σφραγίδα και έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, όπως απέδειξε με το εμφατικό 4-0 επί της «βασίλισσας» Ρεάλ, στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η επιτυχία θα έλθει, όμως, μόνο με την κατάκτηση του τροπαίου κι αυτό το ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο Γκουαρδιόλα. Ο δρόμος της Μάντσεστερ Σίτι δεν στρώθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να κυριαρχεί στις εντυπώσεις και στην Αγγλία, αλλά για να φέρει στο Μάντσεστερ το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως το έκανε τρεις φορές στο παρελθόν η συμπολίτισσά της Γιουνάιτεντ.

Με βάση την εικόνα των δύο μονομάχων από την αρχή της περιόδου μέχρι τώρα, η Ιντερ απέχει πολύ από την ποιότητα της Σίτι, είναι όμως ιταλική ομάδα, έχει πολύ πιο βαριά φανέλα, λιγότερα «πρέπει» την πλάτη της και μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Και μόνο που έφθασε έως το τέλος της διαδρομής ενώ κανείς δεν το περίμενε, συνιστά μεγάλη επιτυχία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή