Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό

«Εγραψε ιστορία» η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση, πανηγυρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου. Μέχρι σήμερα, η χώρα μας μετρούσε πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου πανηγύρισε η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο Βελιγράδι.

Η εθνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού και «έγραψε ιστορία», παρά τη συμμετοχή μόλις τεσσάρων χωρών.

Μέχρι σήμερα, η χώρα μας μετρούσε πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια στο άθλημα, χωρίς να έχει ανέβει ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με μία αλλαγή σε σχέση με τον προκριματικό, καθώς η Αρτεμη Κουτράκη πήρε τη θέση της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη και πλαισίωσε τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες έπεσαν τελευταίες στο νερό (καθώς είχαν πάρει την πρώτη θέση στον προκριματικό) και πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, συγκεντρώνοντας 270.1980 βαθμούς. Ως εκ τούτου, κατέκτησαν πανηγυρικά την πρώτη θέση, με διαφορά περίπου 15,5 βαθμών από τη δεύτερη Ιταλία (254.7354 β.)

Με τον τελικό του ελεύθερου ομαδικού ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, με την Ελλάδα να κατακτά ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια (σε τεχνικό ομαδικό και ακροβατικό), καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση της σχετικής κατάταξης.

 

Τα αποτελέσματα του τελικού στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού:

1. Ελλάδα 270.1980 βαθμοί

2. Ιταλία 254.7354 βαθμοί

3. Μεγάλη Βρετανία 219.0228 βαθμοί

4. Τουρκία 168.4081 βαθμοί

Δείτε εικόνες

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό-1
Reuters

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό-2
Reuters

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό-3
Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT