Υψηλές βλέψεις από Παναιτωλικό

Υψηλές βλέψεις από Παναιτωλικό

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eσπασε το ρόδι ο Παναιτωλικός! Επικράτησε 1-0 στο Παγκρήτειο του Εργοτέλη και πανηγύρισε έτσι την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα, ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα μικρό παράθυρο για τα πλέι οφ μιας και η διαφορά του από τον 5ο Αστέρα Τρίπολης μειώθηκε στους έξι βαθμούς. Αντίθετα, το ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει το αρνητικό σερί για την ομάδα της Κρήτης, η οποία μετράει πλέον δέκα συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη και εκεί που στα μέσα του α΄ γύρου ήταν σε τροχιά Ευρώπης, αρχίζει τώρα να ανησυχεί ακόμα και για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Το παιχνίδι είχε πολλή βροχή και ελάχιστες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με σουτ του Καμαρά στο 43΄ ύστερα από πάσα του Γοδόι και κράτησαν εύκολα το προβάδισμα, καθώς ο Εργοτέλης πίεσε χωρίς να απειλήσει, με εξαίρεση μία μεγάλη ευκαιρία στο 75΄, με τον Ανεν να αποκρούει πάνω στη γραμμή σουτ του Διαμαντάκου. Αντίστοιχη ευκαιρία έχασε και η ομάδα του Αγρινίου στο 78΄, όταν ο Νταλμά αστόχησε εξ επαφής.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόσο, Μπουχαλάκης (46΄ Διαμαντάκος), Μπαντιμπανγκά, Ρομάνο, Χαντί (71΄ Κούμπικ), Αναστασάκος (84΄ Βερπακόφσκις).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Γκάλο, Ανεν, Κούσας, Μπικέι, Γοδόι, Ζούνιορ, Μπακάκης (82΄ Κουτρομάνος), Θεοδωρίδης (77΄ Νταλμά), Καμαρά (86΄ Μπούντιμιρ), Σφακιανάκης.

«Ναι» από Λαγό

Το κλείσιμο της 21ης αγωνιστικής είχε ευχάριστη γεύση και για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο ότι με το 1-0 επί του Πλατανιά, στη Λεωφόρο, έφτασε για πρώτη φορά φέτος στις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά και ότι το θέμα του Τάσου Λαγού έκλεισε θετικά. Παρά τα σύννεφα που γέννησε αρχικά η νέα παράταση που είχε ζητήσει, ο 22χρονος μέσος απάντησε στον Νίκο Νταμπίζα ότι αποδέχεται την πρόταση για τριετή επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2017, με συνολικές απολαβές περίπου 300 χιλ. ευρώ. Οπως δήλωσε ο ίδιος, είχε και άλλες προτάσεις, αλλά αποφάσισε να μείνει λόγω της αγάπης του για την ομάδα και της παρουσίας του Γιάννη Αναστασίου. Σειρά παίρνει τώρα ο Ζέκα, ενώ διαψεύσθηκαν από την ΠΑΕ σενάρια επαφών με τη Νιούκαστλ για την αγορά του Αμπέντ. Οπως τονίστηκε, η αξιολόγηση όλων των παικτών θα γίνει προς το τέλος της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός επέτυχε χθες και άλλες μικρές «νίκες» ενόψει της αδειοδότησης, έκανε νέο διακανονισμό με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για καταβολή των οφειλομένων σε περισσότερο χρόνο και μικρότερες δόσεις, ενώ καλή είδηση ήταν και η ανάκληση του προστίμου των 100 χιλ. ευρώ από την ΕΕΑ. Σε αντίθεση με τους ΟΦΗ και Εργοτέλη, κατέθεσε εγγυητική επιστολή και απαλλάχθηκε. Στα αγωνιστικά, ο Μέντες έκανε πάλι ατομικό και δεν υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λεωφόρο, σε αντίθεση με τους Κλωναρίδη και Κουτρουμπή, που γυμνάστηκαν κανονικά. Ο Μπεργκ θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Στον ΟΦΗ ο Ντουντού

Την πρώτη του προπόνηση έκανε χθες με τον ΟΦΗ ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Αν είναι σε καλή κατάσταση, θα υπολογίζεται για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο.

• Ελεύθερο άφησε ο ΠΑΣ Γιάννενα τον Βισέντο. Ο 23χρονος Ολλανδός είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή