Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός

Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα φρένα σπασμένα, ο Παναθηναϊκός παρέσυρε σαν τρελό φορτηγό τον Ολυμπιακό Βόλου και μετά το 4-0 της νίκης του χθες στη Λεωφόρο, περιμένει πλέον να μάθει ποιον από τους ΟΦΗ ή Πανιώνιο θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του κυπέλλου. Οι «πράσινοι» ήταν εμφανώς ανώτεροι κι αν ήταν πιο προσεκτικοί, πιο τυχεροί (είχαν δύο δοκάρια) ή οι διαιτητές πιο σωστοί (ο Κουκουλάκης αρνήθηκε πέναλτι στον Μπεργκ και ο βοηθός τον έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ στο 0-0), το σκορ θα είχε πάρει αστρονομικές διαστάσεις. Ολα τα γκολ σημειώθηκαν στο β΄ μέρος, με το τελευταίο όταν οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα λόγω τραυματισμού του Πράνιτς. Ο Κροάτης μάλλον έπαθε τράβηγμα και λογικά θα χάσει τα επόμενα ματς με ΟΦΗ, Αστέρα και ΠΑΟΚ. Πρόβλημα (στο γόνατο) αντιμετωπίζει και ο Χουχούμης, ο οποίος πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Αν και δεν έβαλε γκολ, κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο πληθωρικός Ζέκα. Στο 100ό του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (τιμήθηκε πριν από τη σέντρα), ο Πορτογάλος έκανε την πιο καλή φετινή του εμφάνιση. Πολύ καλοί ήταν και οι Μπαϊράμι, Ατζαγκούν. Ο Σουηδός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, ενώ ο Νιγηριανός ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και έλυσε τον… γλωσσοδέτη με το γκολ του στο 47΄. Μετά το 1-0, οι γηπεδούχοι απαλλάχθηκαν από το άγχος και κλείδωσαν από χθες την πρόκριση με άλλα τρία γκολ από τους Μπαϊράμι (57΄), Μπεργκ (73΄) και Καρέλη (89΄). Ο τελευταίος είχε δοκάρι στο 81΄, όπως και ο Ατζαγκούν στη φάση του 2-0, σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο α΄ ημίχρονο και την αποτελεσματικότητά του στο β΄ μέρος.

ΠΑΟ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (71΄ Πράνιτς), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69΄ Καρέλης), Μπεργκ (77΄ Κλωναρίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Μελίσσης, Κατσίκης (83΄ Καπετάνος), Πινδώνης (69΄ Κρέσπο), Μπρέσκα, Γκούρμα, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Ρόκας, Ολίσε (50΄ Δεινόπαπας), Κωστούλας.

Mέσα σε 4 λεπτά

Προβάδισμα πήρε και ο ΟΦΗ, που επικράτησε του Πανιωνίου με 2-0. Οι Κρητικοί είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και χρειάστηκαν ένα αποτελεσματικό τετράλεπτο για να βάλουν τη σφραγίδα στην υπεροχή τους. Την αρχή έκανε ο Παπάζογλου όταν στο 61΄ έστειλε ολομόναχος με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Τα λάθη της άμυνας των «κυανέρυθρων» και τα γκολ του ΟΦΗ διπλασιάστηκαν στο 65΄, όταν ο Λαμπρόπουλος ανέτρεψε τον Παπάζογλου στη μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κάλαϊτζιτς που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος (46΄ Στάθης), Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρτο, Λαμπρόπουλος (36΄ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76΄ Σίσιτς), Παπάζογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης, Κουλοχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Παναγιωτούδης (60΄ Παντίδος), Μητρόπουλος, Κολοβός, Αραβίδης, Λάσνικ (57΄ Ντούνης), Γιάννου (84΄ Σταυροθανασόπουλος).

Πήρε Νάτχο, βλέπει Απόλλων

Ο Μπίμπρας Νάτχο είναι παίκτης του ΠΑΟΚ από χθες, όμως, μόνο για έξι μήνες! Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας προκάλεσε μια… παγωμάρα, όμως, όπως και να έχει έστω και για μισή σεζόν ο «Δικέφαλος» θα έχει στο ρόστερ του έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Ο Νάτχο δεν θα είναι στην αποστολή του ΠΑΟΚ στον σημερινό (20.00, OTE sport3HD) πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Χουμπ Στέφενς άφησε εκτός και τον Λάζαρ λόγω τραυματισμού.

Αντίθετα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, ο Τομ Σόντερμπεργκ, θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα της Τούμπας. Μάλιστα, ο Σουηδός είναι φαβορί για να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Απόντες για τον Λόρι Σάντσες θα είναι οι ανέτοιμοι Κόρμπος και Σόουζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή