ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διάψευση για Σουμάχερ, που παραμένει σε κώμα

diapseysi-gia-soymacher-poy-paramenei-se-koma-2004008

Νωρίς χθες το πρωί, η έγκυρη γαλλική αθλητική εφημερίδα «Εκίπ» ανέφερε πως ελήφθη η απόφαση από τους θεράποντες ιατρούς να επαναφέρουν σταδιακά τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε μάλιστα δηλώσεις ιατρών, στις οποίες η απόφαση αιτιολογήθηκε με το σκεπτικό πως ο Σουμάχερ αντιδρά θετικά και δείχνει να ανταποκρίνεται σε ορισμένες απλές εντολές. Ο Γερμανός πιλότος δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στη φάση βαθμιαίας αφύπνισης, που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο οι γιατροί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με την κατάστασή του, ανέφερε το δημοσίευμα της «Εκίπ».

Λίγο αργότερα, ήρθε η διάψευση από τη μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία ανέφερε πως η είδηση είναι ψευδής. «Επαναλαμβάνω πως οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την υγεία του Μίχαελ Σουμάχερ που δεν γίνεται από τους γιατρούς που τον εξετάζουν θα πρέπει να θεωρείται φήμη. Υπενθυμίζω ότι δεν σχολιάζουμε τις φήμες», ανέφερε η Σαμπίν Κεμ, μάνατζερ του Γερμανού πιλότου, για τον οποίο οι πληροφορίες είναι πλέον συνεχείς, αλλά συχνά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.