Θετικό πρόσημο ξανά για Ολυμπιακό

Θετικό πρόσημο ξανά για Ολυμπιακό

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οταν σε ένα παιχνίδι επιπέδου Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός επικρατεί άνετα με… σβηστές μηχανές και έχει τον Βασίλη Σπανούλη στους 2 πόντους με 1/12 σουτ εντός παιδιάς, τότε μάλλον τα μηνύματα που προκύπτουν είναι ενθαρρυντικά. Η Μάλαγα δεν απέφυγε την ήττα (73-55) παρότι για ένα ημίχρονο βρισκόταν μέσα στο κόλπο της διεκδίκησης της νίκης. Μάλιστα, στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν συνεχώς σε θέση του οδηγού και είδε τον Ολυμπιακό δίπλα της μόνο στη λήξη του (17-17). Το πρώτο προσπέρασμα του Ολυμπιακού (19-17) αποτέλεσε και την εκκίνηση της αντεπίθεσης, η οποία δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος.

Το εύθραυστο 37-31 του ημιχρόνου έγινε 55-41 μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά χάρη κυρίως στην αποτελεσματική απόδοση της «φροντ λάιν». Οι ψηλοί των «ερυθρολεύκων» έστησαν ένα μικρό πάρτι κάτω από τις δύο ρακέτες και μαζεύοντας 18 επιθετικά ριμπάουντ, σκόραραν ακατάπαυστα. Με τον Σπανούλη σε κακή βραδιά, τον Λοτζέσκι να μην παίρνει πολλές προσπάθειες και τα υπόλοιπα γκαρντ να κινούνται σε ρηχά νερά, το δάχτυλο στη σκανδάλη πέρασαν οι Περπέρογλου και Πρίντεζης. Η διαφορά έφθασε με άνεση στους 20 πόντους (61-41) και η μόνη αντίδραση των Ισπανών ήρθε με τη μείωση του σκορ στο 62-48. Σε εκείνο το σημείο επήλθε μια φυσιολογική χαλαρότητα των «ερυθρολεύκων» η οποία, όμως, δεν θα μπορούσε να τους κοστίσει τίποτα παραπάνω από μερικούς πόντους στην τελική διαφορά της νίκης.

Οι όποιες άμυνες ζώνης του Πλάθα αποδείχθηκαν πολύ… χαλαρές για να αντιμετωπίσουν τον επιθετικό πλουραλισμό του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειξε πως βρίσκει ξανά τη χαμένη αυτοπεποίθησή του αλλά και τις ισορροπίες του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τον τελευταίο μήνα ήταν εμφανώς επηρεασμένη από τους συνεχόμενους τραυματισμούς αλλά, πλέον, δείχνει να βρίσκει και πάλι ρυθμό.

Το πρόσημο στις νίκες – ήττες στη φάση των «16» έγινε ξανά θετικό (32), με τον Ολυμπιακό να βλέπει ξεκάθαρα, πλέον, τις θέσεις πρόκρισης. Πέρα από τα οφέλη της νίκης οι «Πειραιώτες» κέρδισαν και δύο παίκτες που μέχρι στιγμής η παρουσία τους δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο Μπέγκιτς εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με άλλα παιχνίδια, ενώ και ο Κατσίβελης έδειξε την απαιτούμενη ωριμότητα όταν χρειάστηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11 (1), Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 3 (1), Λοτζέσκι 7.

ΜΑΛΑΓΑ: Βιδάλ, Ουρτασούν 8 (2), Σουάρες, Γκρέιντζερ 2, Βάσκες 4, Τούλσον 5 (1), Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 5 (1), Χέτσχαϊμερ 4 (1), Μέντλεϊ 11, Στίματς 8.

• Για τον ίδιο όμιλο σήμερα η Λαμποράλ Κούτσα θα υποδεχθεί την Αναντολού Εφές (21.45, novasports 3). Για τον ΣΤ΄ όμιλο: Γκαλατασαράι – Ζαλγκίρις Κάουνας (20.00, novasports 2, HD2) και Παρτιζάν – Λοκομοτίβ Κουμπάν (21.50, novasports 2, HD2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή