Προσπάθεια αφύπνισης του Σουμάχερ

Προσπάθεια αφύπνισης του Σουμάχερ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα σημάδια ανάνηψης δείχνει πλέον ο Μίχαελ Σουμάχερ, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου όχι μόνο άρχισε η διαδικασία εξόδου του από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται εδώ και ένα μήνα, αλλά ανοιγόκλεισε και τα μάτια του.

Την ελάττωση των φαρμάκων ώστε να αναδυθεί από το κώμα επιβεβαίωσε χτες η εκπρόσωπος του 45χρονου βετεράνου πιλότου της F1, η Ζαμπίνε Κεμ, που υποχρεώθηκε από τις εξελίξεις σε αυτοδιάψευση. Προχθές είχε αρνηθεί τα ρεπορτάζ γαλλικών εφημερίδων ότι οι γιατροί είχαν ξεκινήσει να ξυπνούν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Για την προστασία της οικογένειας, είχε αρχικά συμφωνηθεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη να κοινοποιηθεί αυτή η πληροφορία μόνο όταν η διαδικασία αυτή παγιωθεί. Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν πρόκειται να δοθούν περαιτέρω ενημερώσεις», δήλωσε η κ. Κεμ.

Παραμένει πάντως ασαφές πότε άρχισε η διαδικασία εξόδου του Σουμάχερ από το τεχνητό κώμα και πότε θα ολοκληρωθεί, καθώς και το κατά πόσον μπορεί να συνέλθει εντελώς, μετά την πρόσκρουσή του με το κεφάλι σε βράχο στις 29 Δεκεμβρίου όταν έκανε σκι στις Γαλλικές Αλπεις.

Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων από τη μέρα που περιήλθε σε κώμα ο Σουμάχερ θεωρείται η μεγίστη δυνατή για να υπάρχουν ελπίδες επανόδου ενός ασθενούς. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ φέρονται να έκριναν ότι πλέον είναι αρκετά σταθερή η κατάστασή του ώστε να εξέλθει από το κώμα, με τον πρώην πιλότο να ανοιγοκλείνει τα μάτια και να ανταποκρίνεται σε εντολές όπως «άνοιξε το στόμα σου».

Η θετική ανταπόκριση του οργανισμού του Γερμανού θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού σκόρπισε ελπίδα στους φίλους του που είχαν αρχίσει να απογοητεύονται ακούγοντας διαφόρους ειδικούς και «ειδικούς» να εξάγουν συμπεράσματα από μακριά σχετικά με την κατάστασή του, πράγμα που ασφαλώς συνετέλεσε στην αποκοπή του περιβάλλοντος του Σουμάχερ από τα μέσα ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή