Αγορές και πωλήσεις

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα, το να πουλάει μια ομάδα παίκτες της, είναι «προδοσία». Αν ήταν δυνατόν, θα έπρεπε μία ΠΑΕ μόνο να αγοράζει ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η λογική του οπαδού, που δεν μπορεί να δεχτεί πως ο βασικός στόχος κάθε παράγοντα που εμπλέκεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι το κέρδος. Ολα τα υπόλοιπα, για τη… φανέλα και την… ιδέα, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

Ακόμα και αυτοί που ασχολήθηκαν, αλλά πλήρωσαν από την τσέπη τους, κάπου αλλού απέβλεπαν με την ενασχόλησή τους στον χώρο. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον παράγοντα που έμεινε στον «άσο». Ολοι εξακολουθούν να «ζουν και να βασιλεύουν». Ασχέτως αν οι ανώνυμες εταιρείες, των ομάδων τους, πτώχευσαν.

Με αυτό λοιπόν το δεδομένο, είναι προφανές πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως πουλάει όποιον παίκτη για τον οποίο έχει προσφορά. Και μάλιστα, πολύ καλή. Εκεί που θα του επιρριφθούν ευθύνες, είναι αν αυτή του η πολιτική, αποδυναμώσει την ομάδα. Οχι φυσικά στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη. Διότι σίγουρα η κατάκτηση ακόμα ενός τίτλου δεν θα καλύψει τις φιλοδοξίες των οπαδών της ομάδας.

Οχι βέβαια πως, αν κρατούσε τους Μήτρογλου και Βάις, θα είχε αυξημένες πιθανότητες να περάσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα δεδομένα θα ήταν ίδια. Απλά, δεν θα ήταν στο στόχαστρο των οπαδών, μετά τον αποκλεισμό. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος, να παρουσιάσει ένα σύνολο, τουλάχιστον στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο, χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν.

Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, θα δείξει στους δύο αγώνες με την αγγλική ομάδα. Καθώς οι προσθήκες στο ρόστερ δεν μπορούν να κριθούν παρά μόνον εκεί. Το τι γράφεται και το πώς παρουσιάζονται οι νεοαποκτηθέντες, δεν έχει καμία σημασία.

Διότι, αν θα μπορούσε κάποιος να πάρει ως κριτήριο το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για το Κύπελλο, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι προφανές. Και η δύναμη κρούσης, εντός περιοχής, αλλά και η πίεση από το αριστερό άκρο της επίθεσης, δεν επαρκούν. Αυτά, για την καθαρώς αγωνιστική πλευρά της πώλησης των δύο παικτών. Από οικονομικής, είναι ήδη… μια χαρά. Το ταμείο της ΠΑΕ ενισχύεται με πάνω από 20.000.000 ευρώ, ποσό τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα.

Αυτό όμως γεννάει και τεράστιες υποχρεώσεις για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο οποίος θα πρέπει να τα διαχειριστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κατηγορηθεί πως… έκατσε πάνω στα λεφτά. Και αυτό θα γίνει μόνο αν τα επενδύσει σε παίκτες, όχι απαραίτητα μεγάλα ονόματα, τα οποία όχι μόνο δεν θα μειώσουν τη δυναμικότητα της ομάδας, αλλά πιθανόν στο μέλλον να του αποφέρουν και άλλα έσοδα, από τη μεταπώλησή τους.

Ενα είναι σίγουρο. Ο οπαδός δεν ενδιαφέρεται αν το ταμείο είναι στο «συν». Εκείνο που τον καίει είναι να βλέπει την ομάδα του ισχυρή και πρώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή