Πέθανε ο Λουίς Αραγονιές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο Λουίς Αραγονιές. Ο Ισπανός προπονητής ήταν βαριά άρρωστος και νοσηλευόταν σε κλινική της ισπανικής πρωτεύουσας, εκεί όπου και κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο αναμορφωτής των «φούριας ρόχας», που έφερε το παρατσούκλι «Ο σοφός από την Ορταλέζα», συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Euro 2008, ενώ στην καριέρα του έχει περάσει από τους πάγκους των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Εσανιόλ, Σεβίλη, Βαλένθια, Οβιέδο, Μαγιόρκα και Φενερμπαχτσέ.

Με την Ατλέτικο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1977, του Διηπειρωτικού το 1974, του Κυπέλλου Ισπανίας το 1976, το 1985 και το 1992, ενώ με την Μπαρτσελόνα έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας το 1988.

Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα της Χετάφε, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Οβιέδο, της Μπέτις και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με την τελευταία μάλιστα κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το 1966, το 1970 και το 1973.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή