Αλλάζει επίπεδο το βόλεϊ της ΑΕΚ

Αλλάζει επίπεδο το βόλεϊ της ΑΕΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρες δόξας ζουν τα τμήματα βόλεϊ της ΑΕΚ. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου της Λίγκας «Νίκος Σαμαράς» από τους άνδρες, ήρθε η σειρά των γυναικών να πετύχουν μία σπουδαία νίκη. Χθες, για τη 15η αγωνιστική, επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 3-1 (25-18, 25-20, 14-25, 25-21) και γιόρτασαν με θετικό τρόπο την επιστροφή τους στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ τοποθέτησε στην τροπαιοθήκη της το κύπελλο της Λίγκας, το οποίο είναι και το πρώτο της συλλογής της. Οι άνθρωποι του συλλόγου φιλοδοξούν να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για το τμήμα. Στην Αλεξανδρούπολη, η Ενωση ανέβηκε με τον τίτλο του αουτσάιντερ. Πριν από 10 ημέρες παραιτήθηκε ο προπονητής της Γιώργος Κλαρούδας και οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν στην πόλη του Εβρου με υπηρεσιακό τεχνικό τον Ακη Φλαούνα, o oποίος, σε λίγες ημέρες, θα παραδώσει την ομάδα στον Χόρχε Ελγκέτα.

Το καλοκαίρι, η ΑΕΚ κόντεψε να διαλυθεί. Τελικά, έφτασε στο «φάιναλ φορ» της επιτυχημένης διοργάνωσης της Λίγκας αφού απέκλεισε τον Ολυμπιακό και την Κηφισιά. Στον ημιτελικό, το άγχος του φαβορί λύγισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και οι παίκτες της Ενωσης, παίζοντας καλό βόλεϊ, προκρίθηκαν στον τελικό. Εκεί υπερίσχυσαν και του Φοίνικα Σύρου σε έναν αγώνα – διαφήμιση. «Το κύπελλο σημαίνει την αναγέννηση του τμήματος βόλεϊ της ΑΕΚ. Αυτό θα έρθει με δουλειά και συνεργασία διοίκησης και παικτών. Εχουμε κερδίσει όλες τις ομάδες πάνω από μας και αυτό μας γεμίζει ευθύνες», δήλωσε ο προπονητής της επιτυχίας, Ακης Φλαούνας.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο στόχο της χρονιάς και, τώρα, στρέφει την προσοχή του στο κύπελλο. Σήμερα (20.00) θα υποδεχτεί στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» τον Αρη και η ομάδα που θα νικήσει, θα βρει απέναντί της την ΑΕΚ, που, ήδη, έχει προκριθεί στην επόμενη φάση.

• Mε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Μαρκόπουλου με 3-1 (25-14, 25-13, 23-25, 25-8) ολοκληρώθηκε χθες η 15η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Τα άλλα αποτελέσματα: ΕΟΣ – Πανναξιακός 0-3, Βριλήσσια – Ηρακλής Κ. 3-1, Μακεδόνες – ΑΣΠ Ιωνες 3-1, Ρέθυμνο – Ηρακλής Θ. 2-3. Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 40 βαθμούς και ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 39.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή