Eχασε έδαφος ο ΠΑΟ, σαρωτικός ο ΠΑΟΚ

Eχασε έδαφος ο ΠΑΟ, σαρωτικός ο ΠΑΟΚ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος χαμένος και ο Αστέρας Τρίπολης ο μεγάλος κερδισμένος της 23ης αγωνιστικής στη μάχη για ένα καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο να επιτυγχάνουν αναμενόμενες εντός έδρας νίκες και να διατηρούν διαφορά ασφαλείας. Η νίκη του Αστέρα με 1-0 τον ανέβασε στην 4η θέση, δύο βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπεσε στην 5η θέση, και αρχίζει να ρίχνει κλεφτές ματιές προς τα πίσω, μιας και έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, ειδικά στο α΄ ημίχρονο, αλλά πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες τους και το παιδαριώδες λάθος του Ζέκα όταν πήγε να ντριπλάρει και έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ με τον Καράσκο στο 54΄. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος και με όπλο την πίεση από ψηλά, βρέθηκε αρκετές φορές σε θέση γκολ, αλλά πότε η αστοχία του Κλωναρίδη και πότε η ετοιμότητα του Μπαντή δεν του επέτρεψαν να σκοράρει πρώτος. Οταν βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, αγχώθηκε και δεν μετέτρεψε την πίεση σε καθαρές ευκαιρίες. Διαμαρτύρεται, πάντως, δίκαια για δύο καθοριστικές φάσεις: στο 7΄ ο Κλωναρίδης κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ σε τετ α τετ και στο 44΄ ο Σανκαρέ πλήρωσε με κίτρινη αντί για κόκκινη ένα σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Μπεργκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Μπαντής, Λουί, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Μπαράλες (88΄ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (78΄ Τσαμπούρης), Καράσκο (67΄ Ζησόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός (81΄ Ντίνας), Αμπέντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Καρέλης). 

Με ρεσιτάλ ευστοχίας (9 τελικές προσπάθειες – 5 γκολ) ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα στην Τούμπα τον ΟΦΗ, με χαρακτηριστικό ότι τα γκολ σημείωσαν και οι τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες του που χρησιμοποιήθηκαν, οι δύο ως αλλαγή. Ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ στο 5΄ και ο Σαλπιγγίδης από θέση οφσάιντ έκανε το 2-0 στο 61΄, για να πάρουν εν συνεχεία τα όπλα ο Νάτχο στο 74΄, ο Χούσεν στο 80΄ και ο Μαντούρο στο 86΄ διαμορφώνοντας το χορταστικό 5-0.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κάτσε, Μαντούρο, Νίνης (64΄ Λούκας), Βούκιτς (70΄ Νάτχο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76΄ Χούσεν).

ΟΦΗ: Φερνάντες, Στάθης, Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Βερόν (62΄ Ροβίθης), Μακρής, Κουτσιανικούλης, Μπούρμπος (76΄ Σίσιτς), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης.

Στο Περιστέρι, οι δυσκολίες του Ατρόμητου απέναντι στην Καλλονή κράτησαν σχεδόν ένα ημίχρονο. Μόλις αποβλήθηκε με δύο απανωτές κίτρινες ο Φουρλάνος στο 40΄, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους γηπεδούχους, ειδικά όταν ο Ιγκλέσιας άνοιξε σχεδόν αμέσως το σκορ στο 43΄. Ο Καραμάνος έκανε το τελικό 2-0 στο 67΄ και έτσι κανείς δεν στενοχωρήθηκε για το χαμένο πέναλτι (απέκρουσε ο Σιδεράκης) του Ιγκλέσιας στο 73΄.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ούμπιντες (Γεωργίου 70΄), Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Καραμάνος (Φωτάκης 82΄), Παπαδόπουλος (Φάμπιο 64΄).

ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Ζακουάνι (Γιατζιτζόγλου 66΄), Καλτσάς, Βαλιός, Ζος (Κεϊτά 46΄), Γάλας, Φουρλάνος, Φαρία, Ποντάνι, Γιορέντε, Καζάκης (Νιαμπούγιου 74΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή