Είναι ντέρμπι

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αρνητικά αποτελέσματα ήταν αρκετά για τον Παναθηναϊκό, να τον ρίξουν από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας στην πέμπτη. Συμπτωματικά, και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και σε αυτό της Τρίπολης με τον Αστέρα, έδειχνε πως κρατούσε την τύχη στα χέρια του. Στο πρώτο είχε προηγηθεί, ενώ στο δεύτερο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, μέχρι να γίνει το λάθος από τους Καπίνο – Ζέκα. Αποτέλεσμα, η συγκομιδή του να είναι μόλις ένας βαθμός.

Στην ουσία, πιστεύω πως οι βαθμολογικές αυτές απώλειες θα έχουν επιπτώσεις μόνο στον ψυχολογικό τομέα και χρειάζεται προσπάθεια να μην επηρεάσει τον αγωνιστικό. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας. Καθώς μάλιστα επίκειται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αύριο στη Λεωφόρο. Ενα ματς καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οχι επειδή θα κινδυνέψει ο γηπεδούχος να χάσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, από τον Πανθρακικό. Οι έξι βαθμοί που τον χωρίζουν, του δίνουν ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας. Το θέμα είναι με τι διαφορά, από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, θα μπει στη διαδικασία του «μίνι πρωταθλήματος» που οδηγεί στη συμμετοχή της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή τη στιγμή, απέχει δύο από τον «Δικέφαλο» και έναν από τον Ατρόμητο. Κάτι που μπορεί να καλυφτεί, αν τελικά ξεκινήσουν έτσι τα πλέι οφ. Σημασία, λοιπόν, έχει κατά πόσο μπορούν οι «πράσινοι» να αντεπεξέλθουν σε αυτούς τους έξι αγώνες. Μία πρώτη γεύση θα μπορέσουμε να έχουμε αύριο το βράδυ.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ένα εντυπωσιακό 5-0, στην Τούμπα, επί του ΟΦΗ, με τον Στέφενς να έχει ρίξει στο παιχνίδι όλους του παίκτες που του πήρε η διοίκηση κατά την παρούσα μεταγραφική περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, στο πρώτο ημίχρονο, η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Επρεπε να έρθει το δεύτερο γκολ, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, για να παραδοθεί με κάτω τα χέρια η ομάδα της Κρήτης.

Στο ποδόσφαιρο, όσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς μία ήττα, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να μπορέσεις να… προσγειωθείς από ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Και αυτό ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο στο αυριανό ντέρμπι. Αναστασίου και Στέφενς καλούνται να πράξουν τα δέοντα σε αυτόν τον τομέα.

Στα «υπέρ» του φιλοξενούμενου, οι περισσότερες επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο Ολλανδός προπονητής, όπως και ο… αέρας της βαθμολογικής διαφοράς. Στα «κατά» του, η απώλεια μεγάλου μέρος της ενεργητικότητάς του όταν παίζει μακριά από την Τούμπα. Κάτι που γίνεται εμφανέστατο στην αμυντική λειτουργία του συνόλου.

Το πρώτο «υπέρ» του γηπεδούχου είναι ο κόσμος του, που αναμένεται να δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Και όλοι γνωρίζουν πώς είναι για τους αντιπάλους μια κατάμεστη Λεωφόρος. Το δεύτερο είναι η δυνατότητα του Μπεργκ απέναντι σε άμυνες που δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές στο ψηλό παιχνίδι. Και ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια αδυναμία σε αυτό.

Στα «κατά», σημειώστε αυτό που παρουσιάζει στα περισσότερα παιχνίδια: Η μη διάρκεια της απόδοσης και το… πελάγωμα, όταν κάτι πάει στραβά, σε ανύποπτο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή