ΟΦΗ και Μάντσεστερ στο προσκήνιο

ΟΦΗ και Μάντσεστερ στο προσκήνιο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο πρώτος αγώνας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι προτεραιότητες των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής, η διαφορά των «ερυθρόλευκων» από τον δεύτερο ΠΑΟΚ αυξήθηκε στους 20 βαθμούς.

Επόμενη δοκιμασία για τους «Πειραιώτες» είναι η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» το βράδυ του Σαββάτου. Εκεί όπου ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν στόχο την 24η νίκη στο πρωτάθλημα (μετράνε και δύο εκτός έδρας ισοπαλίες με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο), μόλις λίγα 24ωρα πριν απ’ τον ιστορικό (όπως τον χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά) αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Τα εισιτήρια του πρώτου ραντεβού με τους «κόκκινους διαβόλους», στις 25 του μηνός στο Φάληρο, έχουν εξαντληθεί από μέρες. Οπως ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι κάτοχοι διαρκείας της θύρας 3 (που θα μείνει κλειστή λόγω της τιμωρίας που επέβαλε η UEFA) θα εισέλθουν κανονικά από την είσοδό τους (τουρνικέ) και θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την κερκίδα της θύρας 5. Την ίδια ώρα, στους εσωτερικούς χώρους του φαληρικού γηπέδου γίνονται αρκετές εργασίες οι οποίες θα αλλάξουν την όψη τους αλλά και τη λειτουργικότητά τους, ενόψει του αγώνα με τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Ιδιαίτερα κολακευτικό για τον Ολυμπιακό ήταν χθεσινό δημοσίευμα της ισπανικής έκδοσης της έγκυρης αθλητικής ιστοσελίδας «Eurosport.com». Με αφορμή την παρουσία του Μαρκάνο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά (μάλιστα, τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη 11άδα των Ισπανών παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό), υπογραμμίστηκε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει στη δικτατορία του Μίτσελ. Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-2 τον Πλατανιά, με τον Ισπανό να σκοράρει το τέταρτο γκολ της ομάδας του Πειραιά».

Στην ιδανική ενδεκάδα υπάρχουν άλλοι δύο Ισπανοί που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα, ο Χουάνμα του Αστέρα Τρίπολης και ο Κάλβο της Ξάνθης. Η μεν ομάδα της Τρίπολης με τη νίκη της επί του ΠΑΟΚ ουσιαστικά «κλείδωσε» την 5η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ, μαζί με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Ο 6ος της βαθμολογίας Παναιτωλικός απέχει 11 βαθμούς από τον Αστέρα.

Στην ουρά οι επιτυχίες των Πανιωνίου, Λεβαδειακού και Ξάνθης ήταν εξόχως σημαντικές στην προσπάθειά τους για απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. Αντιθέτως, μετά την ήττα του από τον Παναιτωλικό, ο Απόλλων βρέθηκε στη 15η θέση, τρεις βαθμούς μακριά από τον 16ο Πλατανιά και πέντε από την προτελευταία Βέροια.

Ο Νίκος Αναστόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του, αντικαθιστώντας τον Κώστα Παναγόπουλο.

Νικητής ο ΟΦΗ

Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο ΟΦΗ επικράτησε του Εργοτέλη εκτός έδρας με 1-0. Η «μάχη» της Κρήτης κρίθηκε από το εξαιρετικό γκολ από μακρινή απόσταση του Ντουντού στο 42΄. Ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος του Ολυμπιακού κέρδισε και την αποβολή του Ρομάνο στο 71΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή