ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα αρχή στον ΠΑΟ μετά τη συνάντηση

nea-archi-ston-pao-meta-ti-synantisi-2008303

Με ένα γενναίο βήμα και των δύο προς τα εμπρός, Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος γεφύρωσαν γρήγορα την απόσταση των τελευταίων ημερών και βρίσκονται ξανά στην αφετηρία μιας συνεργασίας για το συμφέρον του Παναθηναϊκού, περίπου στο πλαίσιο που είχε θέσει στις αρχές Φλεβάρη ο πρόεδρος της ΚΑΕ. Στη συνάντηση των δύο ανδρών σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας και αφού έλυσαν τη μεταξύ τους παρεξήγηση, ο κ. Γιαννακόπουλος επανέλαβε ότι το καλοκαίρι θα ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ένα σεβαστό ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες θα διατεθεί μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας και όχι για την κάλυψη των χρεών, χωρίς να μετοχοποιήσει την προσφορά του. Συζητήθηκε, μάλιστα, το ενδεχόμενο επιχειρηματικής συνεργασίας τους στον χώρο των media. Τονίζει η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγες ώρες μετά τη συνάντησή τους:

«Με κίνητρο την κοινή αγάπη και το συμφέρον του Παναθηναϊκού, συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/2/2014) ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε σε ζητήματα που είχαν προκύψει προσφάτως όπως και θέματα συνεργασίας αλλά κι ενίσχυσης της ομάδας.

Συγκεκριμένα:

• Κάθε μία από τις δύο πλευρές έλαβε ικανοποιητικές εξηγήσεις σχετικά με πρόσφατα γεγονότα τα οποία -όπως συμφωνήθηκε- δεν θα είναι αποδεκτά από εδώ και στο εξής, ενώ υπήρξε δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Η κοινή αγάπη για τον Παναθηναϊκό είναι ικανή από μόνη της να οδηγήσει στο να ξεχαστούν όσα προηγήθηκαν.

• Συμφωνήθηκε ότι από το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ , χωρίς να αγοράσει μετοχές ή ποσοστό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά θα συνδράμει σημαντικά με ένα ποσό το οποίο θα κατατεθεί μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι θα είναι ευπρόσδεκτη κάθε μορφή βοήθειας από την πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου.

• Συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο συμπόρευσης των δύο προέδρων στον χώρο των Media με δεδομένο ότι αμφότεροι δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

• Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή στην εταιρεία από ανθρώπους οι οποίοι κατά το παρελθόν ηγήθηκαν της πολυμετοχικότητας.

• Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε ειλικρινείς εξηγήσεις σε ό,τι αφορά το θέμα των ξένων επενδυτών και ανέλυσε τα αίτια εκείνα που προέκυψαν και τα οποία τελικά δεν καθιστούν -στην παρούσα χρονική στιγμή τουλάχιστον- πρόσφορο το έδαφος για επένδυση.

• Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε περαιτέρω ειλικρινή συνεργασία μεταξύ τους με γνώμονα το καλό του συλλόγου που αγαπούν εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο».

Στα αγωνιστικά, οι Μπαϊράμι, Ρισβάνης έβγαλαν ξανά χωρίς ενοχλήσεις το πρόγραμμα, ενώ ο Μέντες περιορίστηκε σε ατομικό, χάνει το ματς με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο (23/2, 15.00) και «κυνηγάει» αυτό της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο Μπεργκ κλήθηκε για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη του ’12 στην εθνική Σουηδίας, για το φιλικό της 5ης Μαρτίου με την Τουρκία.