Βαρύ κλίμα στο ποδόσφαιρο

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε κλίμα διαρκούς επιτεινόμενης αμφισβήτησης, σοβαρότατων καταγγελιών και συνεχών ερευνών από τη Δικαιοσύνη κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, αφού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστήριξε ότι «στο ποδόσφαιρο δρα εγκληματική οργάνωση που αποτελείται από υπαλλήλους της ΕΠΟ», εμφανίστηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και αναφέρθηκε ονομαστικά σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή, «επικίνδυνο», είπε για τον αναπληρωτή πρόεδρο Γ. Παπακωνσταντίνου ότι ήθελε να εξοντώσει τους αντιπάλους του χρησιμοποιώντας διαιτητές και για το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκο Προύντζο, ότι ο γιος του εργάζεται στην εταιρεία του προέδρου της Βέροιας Γ. Αρβανιτίδη και αυτός αντισταθμιστικά προσφέρει υπηρεσίες στη Βέροια.

Αναφέρθηκε στον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θεόδωρο Κουρίδη, λέγοντας ότι είναι φίλος του Αρβανιτίδη και τον βοήθησε μαζί με τον Προύντζο στην υπόθεση των πλαστογραφιών και μετέφερε διάλογο με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς Β. Χατζαποστόλου, που χαρακτήρισε τον Κουρίδη «Σπάθα της ΕΠΟ» που ελέγχει τη λειτουργία της.

Τέλος, μετέφερε συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστο Σάββα, ο οποίος του είπε ότι ο προηγούμενος υποβιβασμός της Βέροιας οφείλεται στο ότι ο πρόεδρός της δεν έδωσε στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΕΠΟ, Χρήστο Υφαντή, 200.000.

Τα παραπάνω ο κ. Κούγιας φέρεται να τα έχει καταθέσει στους αρμόδιους εισαγγελείς. Χθες ανακοινώθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας η αποχώρηση της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, η υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης και η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την επόμενη περίοδο.

Οι καταγγελίες δημιούργησαν αντιδράσεις. Η ΕΠΟ, με ανακοίνωση που εξέδωσε γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ζητεί από τη Δικαιοσύνη «να συνδράμει με τις δυνάμεις της στην προστασία των ανθρώπων της Ομοσπονδίας από πιθανές εις βάρος τους εκδηλώσεις βίας».

Χθες εξέδωσε ανακοίνωση ο κ. Υφαντής, διαψεύδοντας ότι είχε οποιαδήποτε συναλλαγή με τον πρόεδρο της Βέροιας. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της Βέροιας με δήλωσή του, στην οποία ωστόσο δεν αναφέρεται στην εργασιακή σχέση που καταγγέλλεται ότι έχει με τον γιο του Νίκου Προύντζου, ούτε στη φιλική σχέση με τον κ. Κουρίδη, που λειτούργησε σύμφωνα με τον Κούγια διασωστικά για την ομάδα του στην υπόθεση των πλαστογραφιών.

Στο θέμα πήρε θέση και ο Χρ. Σάββας, ο οποίος είναι μάρτυρας στην προκαταρκτική έρευνα για τους «στημένους πίνακες διαιτησίας» και είπε ότι θα μιλήσει στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, χωρίς όμως να προβεί σε διάψευση.

Ανακοίνωση με αλληγορικό ύφος εξέδωσε η Ξάνθη με αφορμή τις καταγγελίες που γίνονται από το βράδυ του Σαββάτου (σ.σ. Βελλής, Αρης) και κατέληξε στο ρητορικό ερώτημα: «Είναι θεμιτό “να μας φτύνουν και να νομίζουμε ότι βρέχει;”».

Εξελίξεις όμως υπάρχουν και από το πεδίο της Δικαιοσύνης. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξαν περιπτώσεις ψευδορκίας στη δίκη για τους «στημένους αγώνες» ποδοσφαίρου.

Η 29η πταισματοδίκης Αθηνών κάλεσε να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ την περίοδο 2009-2012, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος, Γιώργος Σαρρής, για το σκάνδαλο με την «κάρτα υγείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή