Ευρωπαϊκή υπόκλιση στον Ολυμπιακό

Ευρωπαϊκή υπόκλιση στον Ολυμπιακό

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη κι όχι μόνον αυτή, μιλάει από χθες για τον Ολυμπιακό μετά τον θρίαμβο επί των πρωταθλητών Αγγλίας, καθώς ο πρώτος αγώνας των «ερυθρόλευκων» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταδόθηκε σε όλες τις ηπείρους και συγκεκριμένα σε 107 χώρες. Αναμφίβολα, η εξαιρετική εμφάνιση των «Πειραιωτών» ήταν η καλύτερη διαφήμισή τους και κατ’ επέκταση της Ελλάδας μέσω της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στο μεγάλο νησί, ό,τι ελληνικό στερεότυπο ήξεραν το χτύπησαν στις σελίδες τους οι Αγγλοι δημοσιογράφοι για να περιγράψουν την ήττα της Γιουνάιτεντ, αφού πέρα από τα κλασικά με «ελληνική τραγωδία» και «μουσακάδες», η «Σαν» ανέφερε ότι για τον Ντέιβιντ Μόγιες τα πράγματα πάνε από το κεμπάμπ στο χειρότερο. Η δε «Μίρορ» έκανε λόγο για το ναδίρ της Γιουνάιτεντ.

«Η κρίση της Γιουνάιτεντ περνά τα σύνορα, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ της χτυπά το καμπανάκι» ανέφερε η «Μάρκα» στη Μαδρίτη, ενώ η ιταλική «Κοριέρε ντελα Σέρα» τόνισε ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» τα βρήκαν σκούρα «στην κόλαση του γηπέδου Καραϊσκάκη».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα στελέχη της Μάντσεστερ που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο, ευχαρίστησαν τους «ερυθρόλευκους» για τη φιλοξενία της αποστολής αλλά και των οπαδών τους και υποσχέθηκαν να την ανταποδώσουν στο «Ολντ Τράφορντ» στις 19 Μαρτίου. Εκεί, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο ματς, προκειμένου να περάσουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στον προημιτελικό γύρο της διοργάνωσης (η πρώτη ήταν την περίοδο 1998-99).

Ο σύμβουλος της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ με γραπτή του δήλωσε έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» ενόψει του δεύτερου αγώνα: «Ευχαριστούμε τους οπαδούς μας που βρέθηκαν στο γήπεδο και σε όλο το 90λεπτο μας βοήθησαν τραγουδώντας και φωνάζοντας διαρκώς για την ομάδα μας. Εκείνοι ώθησαν τους παίκτες μας να κάνουν αυτή την υπέρβαση. Τους θέλουμε δίπλα μας με το ίδιο πάθος και στα παιχνίδια που έρχονται στο Καραϊσκάκη αλλά και στο “Ολντ Τράφορντ” για να μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας».

Ο εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ αποκάλυψε με χθεσινές του δηλώσεις σε αγγλικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε ονειρευτεί πως θα σκοράρει: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά συγκρατημένος γιατί απομένει ένα παιχνίδι. Δεν έχει κριθεί τίποτα και θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Ναι, είχα ονειρευτεί πως θα σκοράρω, αλλά δεν το είχα αποκαλύψει σε κανέναν. Φυσικά πάντα ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα. Εχω μεγάλες βλέψεις και καταφέραμε να φτάσουμε στην επίτευξή τους».

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το βλέμμα τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης, 19.30). Μετά το χθεσινό ρεπό, το πρωί θα προπονηθούν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με τον Μίτσελ να μην υπολογίζει τους τραυματίες Σαβιόλα και Σιόβα. Η διάθεση των εισιτηρίων του ντέρμπι θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της ημέρας. Εχουν απομείνει περίπου 5.000 εισιτήρια τα οποία θα διατίθενται απ’ τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μόγιες

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έφερε τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες, η ήττα από τον Ολυμπιακό προχτές, με τις φωνές για άμεση αντικατάστασή του να πληθαίνουν και τους Αγγλους μπουκμέικερς να τροποποιούν αντιστοίχως τις αποδόσεις που προσφέρουν σε όσους στοιχηματίσουν υπέρ της απόλυσής του.

Ο ίδιος ο Σκωτσέζος τεχνικός έσπευσε να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την κακή εμφάνιση των «κόκκινων διαβόλων», λέγοντας «δική μου είναι η ομάδα κι εγώ βγαίνω πάντα μπροστά. Ηταν μια πραγματικά κακή εμφάνιση. Δεν μπήκαμε ποτέ στον αγώνα και δεν αξίζαμε τίποτα. Για μένα αποτελεί έκπληξη, δεν περίμενα ότι θα είχαμε τέτοιο επίπεδο απόδοσης και ήταν το χειρότερο παιχνίδι που έχουμε κάνει στην Ευρώπη. Υπάρχει αναμφίβολα ταλέντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά δεν το δείξαμε».

Την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ αντανακλούν και οι δηλώσεις του Ρόμπιν φαν Πέρσι, που τα έβαλε τόσο με τους συμπαίκτες του όσο και με το σύστημα της ομάδας. Σε δηλώσεις του στην ολλανδική τηλεόραση, ο 30χρονος επιθετικός είπε ότι «οι συμπαίκτες μου παίρνουν συχνά τους χώρους όπου θέλω εγώ να παίζω. Οταν το βλέπω αυτό είναι δύσκολο να έρθω κι εγώ στους χώρους αυτούς, κι έτσι υποχρεώνομαι να αλλάζω τα τρεξίματά μου, με βάση τις θέσεις των συμπαικτών μου. Νομίζω ότι είναι κρίμα».

Σφοδρή ήταν κι η κριτική που άσκησε επί της πρώην ομάδας του ο βετεράνος άσος Ρόι Κιν. Ο Ιρλανδός έκανε από τηλεοράσεως προσωπική επίθεση σε συγκεκριμένους παίκτες, με πρώτο τον Μάικλ Κάρικ, λέγοντας ακόμη ότι η Γιουνάιτεντ χρειάζεται άμεσα έξι μεταγραφές πρώτης γραμμής και ότι ο κ. Μόγιες «θα έχει πιθανότατα σοκαριστεί από την έλλειψη ποιότητας [στους παίκτες] με τους οποίους δουλεύει».

Το αποκορύφωμα όμως ήταν το ηλεκτρονικό μήνυμα οπαδού της Γιουνάιτεντ προς το αεροδρόμιο των Σπάτων, στο οποίο ζητούσε να μην επιτρέψουν στον κ. Μόγιες να επιστρέψει στο Μάντσεστερ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή