Οργή στον ΠΑΟ για τον ορισμό Σιδηρόπουλου

Οργή στον ΠΑΟ για τον ορισμό Σιδηρόπουλου

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά φέτος υποδέχθηκε ο Παναθηναϊκός με χαμόγελα και ανακούφιση μία απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Υπό την απειλή του «λουκέτου» στη Λεωφόρο για δύο αγωνιστικές λόγω υποτροπής, η είδηση πως η ποινή για τα επεισόδια στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Εργοτέλη ήταν τελικά πρόστιμο 35 χιλ. ευρώ, έμοιαζε με… βάλσαμο για τους «πράσινους». Αν και το ποσό αυτό είναι δυσβάστακτο, είναι πολύ καλύτερο από την απώλεια όλων των εσόδων από τα εισιτήρια σε δύο αγώνες, συν την όποια επίπτωση θα μπορούσε να έχει αγωνιστικά μία ποινή κεκλεισμένων των θυρών.

Η χθεσινή ήταν μια ιδιαίτερη μέρα, με την έννοια ότι η ΠΑΕ προχώρησε σε τρεις σημαντικές ανακοινώσεις, με την πρώτη να επιδοκιμάζει τις πρόσφατες προτάσεις του ΠΑΟΚ: «Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τις ουσιαστικές προτάσεις της για την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί με εκτενείς εισηγήσεις για ουσιαστικές αλλαγές, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για τη θεσμική αναδιαμόρφωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε συνδυασμό και με την επαναδιαμόρφωση των σχέσεων Πολιτείας ΕΠΟ, με σκοπό τον περιορισμό της ανέλεγκτης δράσης προσώπων και συμφερόντων και την καλώς εννοούμενη εφαρμογή του αυτοδιοίκητου στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει σαφή και διατυπωμένη βούληση να συμβάλει στη λήψη πρωτοβουλιών και να συμμετάσχει σε διαδικασίες για την αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που στόχο θα έχουν την κατάργηση των παθογενειών που μαστίζουν το δημοφιλέστερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Η αναβάθμιση της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έλθει μόνο μέσα από διευρυμένες συνεργασίες και δράσεις, που θα αποσκοπούν στη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού».

Η δεύτερη ανακοίνωση είχε να κάνει με τον θόρυβο γύρω από το ιδιοκτησιακό της Λεωφόρου: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει πολλάκις και σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίσει πως το γήπεδο της Λεωφόρου ανήκει στον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, επιστρέψαμε εκεί το καλοκαίρι, ενώ ήδη βρίσκονται προ των πυλών οι εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου. Ως εκ τούτου, δεν μπαίνουμε σε καμία διαδικασία συζήτησης περί αμφισβήτησης της κυριότητας του σπιτιού μας».

Η τρίτη ανακοίνωση είναι τα… προεόρτια του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη: «Για μία ακόμη φορά η ΚΕΔ ξεπερνάει τα όρια με έναν ορισμό που μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί. Και οι πέτρες γνωρίζουν την εμπλοκή του Τάσου Σιδηρόπουλου στα “στημένα”, όπως και την κόντρα του με τον Παναθηναϊκό για μια σειρά από διαιτησίες του και ανακοινώσεις μας. Ελπίζουμε τουλάχιστον την Κυριακή να εμφανιστεί… νηφάλιος και όχι όπως στα θερινά σεμινάρια διαιτητών. Επίσης, σε ένα παιχνίδι όπου είθισται να επιλέγονται οι καλύτεροι προκαλεί απορία η επιλογή ενός μη διεθνούς παρατηρητή, όπως του Χρήστου Δαγκλή, o οποίος “προσγειώθηκε” εσχάτως στους πίνακες και είναι γνωστό πως έχει συνδεθεί με διάφορες “ομορφιές” του παρελθόντος…».

• Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και σε πολύ καλό κλίμα έγινε η κοπή της πίτας της ΠΑΕ (στον Μπεργκ το φλουρί, με δώρο ένα συλλεκτικό ρολόι αξίας 16 χιλ. ευρώ!), με τους παίκτες να δείχνουν ότι έχουν τεράστιο κίνητρο για το ντέρμπι. Ο Μέντες γυμνάστηκε ξανά χωρίς ενοχλήσεις και έχει ελπίδες για τη 18άδα.

• Στις 19/3 στο Ηράκλειο και στις 16/4 στη Λεωφόρο ορίστηκαν οι αγώνες του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή