Παραδοχές από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα

Παραδοχές από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν από κοινού οι πρόεδροι της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ με αφορμή τις «τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου» ήταν ενδεικτική του τρόπου που διοικείται το ποδόσφαιρο και της επάρκειας των θεσμικών ηγητόρων του.

Η αγωνιώδης προσπάθειά του προέδρου της ΕΠΟ να μεταφέρει τις ευθύνες του στον τελευταίο ενάμιση χρόνο που είναι πρόεδρος, λέγοντας πως δεν γνωρίζει τι γινόταν στο ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ πριν που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της ΚΕΔ, είναι αν μη τι άλλο υποτιμητική και επικίνδυνη για το άθλημα.

Οι ειδήσεις που προέκυψαν από τη συνέντευξη είναι οι εξής:

α) Τα ύποπτα προς χειραγώγηση ματς που έχει στείλει μέχρι στιγμής η UEFA είναι εννέα (γνωστά έχουν γίνει μόνο τα έξι).

β) Στο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ εξετάζεται να γίνει μια μικρή και ελεγχόμενη αύξηση με τη δημιουργία νέων τεσσάρων – πέντε Ενώσεων.

γ) Καμία υπόθεση που αφορά ύποπτους αγώνες δεν πρόκειται να οδηγηθεί στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου!

Κατά τα λοιπά, αμφότεροι οι πρόεδροι είπαν πως δεν θεωρούν ότι δημόσιες τοποθετήσεις Απόλλωνα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού είναι συντονισμένες, ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Κούγια ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Πρόκειται για μυθεύματα και ψεύδη. Υπάρχουν στοιχεία που διαψεύδουν και εκθέτουν τον κ. Κούγια».

Τα σημεία που εξέθεσαν κυρίως τον πρόεδρο της ΕΠΟ καταδεικνύοντας γνωστική ανεπάρκεια ήταν αυτά που αφορούσαν την εφαρμογή κανονισμών και τη διαχείριση των κατά την UEFA ύποπτων αγώνων.

Στο θέμα της εφαρμογής κανονισμών ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραδέχτηκε ότι η αλλαγή στον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάζονται και προβιβάζονται από τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες συνιστά παραβίαση του καταστατικού.

Στο θέμα της προσφυγής του ΠΑΟΚ και του Αρη στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ οι κ. Σαρρής που και Μώραλης έπειτα από επίμονες ερωτήσεις προκειμένου να φρεσκαριστεί η μνήμη του προέδρου της ΕΠΟ, παραδέχτηκαν εμμέσως πλην σαφώς ότι καταστρατηγούνται οι διατάξεις του ΚΑΠ.

Στη δε υπόθεση των «ύποπτων αγώνων» ο κ. Σαρρής προς γενικότερη έκπληξη είπε ότι δεν θυμάται αν η ΕΠΟ το 2011 άσκησε πειθαρχικές διώξεις και επέβαλε ποινές σε φυσικά πρόσωπα και ομάδες για αγώνες που κρίθηκαν χειραγωγημένοι. Επειτα από συνεχείς προσπάθειες έφτασε στο σημείο να θυμηθεί και να τονίσει ότι αυτό που έγινε τότε ήταν λάθος!

Για τη λύση του συμβολαίου με τον Φερνάντο Σάντος υποστήριξε: «Δημόσια τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε. Θέλουμε να συνεχιστεί το έργο του. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή σκέψεις για άλλο πρόσωπο».

• Στην απόφαση να μην κατατεθεί στην UEFA φάκελος για τη διεκδίκηση του EURO 2020 το οποίο θα διοργανωθεί σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις κατέληξε η ΕΠΟ. Ο επικεφαλής του τμήματος διαιτησίας της UEFA Π. Κολίνα θα μετάσχει στη διεξαγωγή των σεμιναρίων διαιτητών Σούπερ Λιγκ το επόμενο καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή