Κίνηση ανθρωπιάς από τον Παναθηναϊκό

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Παναθηναϊκό

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα ακόμη γκολ, ίσως ακόμα πιο λαμπερό από τα τρία σε βάρος του Ολυμπιακού, πέτυχε ο Παναθηναϊκός με τη συμπεριφορά των παικτών, του προπονητή και της διοίκησής του απέναντι στον Μάικλ Ολαϊτάν. Πέρα από τις αγωνιώδεις αντιδράσεις των «πράσινων» την ώρα του τραυματισμού του Νιγηριανού επιθετικού του Ολυμπιακού και το χειροκρότημά τους την ώρα που μεταφερόταν με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, πέρα από τις ευχές του Γιάννη Αλαφούζου με την ανθοδέσμη που του έστειλε στο νοσοκομείο, ο Γιάννης Αναστασίου μαζί με τον Αμπντούλ Ατζαγκούν έκαναν μια πολύ σπουδαία και συμβολική κίνηση, πηγαίνοντας να επισκεφθούν τον άτυχο ποδοσφαιριστή στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Ηταν μια κίνηση ανθρωπιάς που ξάφνιασε ευχάριστα τον Ολαϊτάν. Οι δύο άντρες μετέφεραν στον νεαρό επιθετικό τις ευχές όλων των παικτών του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ατζαγκούν είχε μαζί του μια ολιγόλεπτη ιδιαίτερη συζήτηση. Οι δύο 21χρονοι άσοι κατάγονται από την ίδια χώρα, είναι ξένοι στην ίδια πόλη και κάνουν παρέα στην προσωπική τους ζωή, ανεξάρτητα από την παραδοσιακή αντιπαλότητα των ομάδων τους.

Ο απόηχος της ιστορικής νίκης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 3-0 στο Καραϊσκάκη δεν έχει σβήσει ακόμα. Ολα τα μέλη της αποστολής πανηγύρισαν έντονα αυτή την επιτυχία και έζησαν ακόμα πιο έντονα την αποθεωτική υποδοχή από 3 χιλιάδες φιλάθλους στο Κορωπί, αργά την Κυριακή το βράδυ. Η Καθαρά Δευτέρα ήταν ημέρα ρεπό, αλλά μόνιμο θέμα συζήτησης χθες κατά την επιστροφή των παικτών στο «Γ. Καλαφάτης» ήταν όλα όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη. Η ευφορία όλων ήταν έκδηλη, όπως ολοφάνερη ήταν και η διάθεση του Γιάννη Αναστασίου να προσγειώσει τους παίκτες του στην πραγματικότητα. Ο 41χρονος προπονητής δεν θέλει αυτή η νίκη, όσο μεγάλη κι αν είναι, να «σκεπάσει» όλη τη χρονιά. Θέλει αυτή η νίκη να αντιμετωπιστεί ως η αρχή για ακόμη καλύτερες μέρες και όχι σαν ένα χαλάκι που θα σκεπάσει τις όποιες αδυναμίες έχει δείξει η ομάδα του από την αρχή της περιόδου μέχρι τώρα.

Το εντυπωσιακό 0-3 πέρασε τα σύνορα, με τον Μάρκους Μπεργκ και τον Ντάνιελ Πράνιτς να δίνουν συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της πατρίδας τους. Ο Σουηδός μίλησε και για την επιστροφή του στην Εθνική, λέγοντας ότι είναι υγιής, ότι νιώθει καλά και ότι όλα όσα ζει στον Παναθηναϊκό είναι μια καινούργια αρχή γι’ αυτόν: «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που έχει συμβεί αυτό. Το σημαντικότερο είναι ότι το τελευταίο εξάμηνο δεν είχα προβλήματα τραυματισμών. Eχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή, αποδίδω καλά, τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μου. Φροντίζω να κάνω καλές προπονήσεις για να είμαι πανέτοιμος σε κάθε αγώνα. Δεν ήταν η πιο χαρούμενη περίοδος στο Αμβούργο, όμως πλέον δεν νιώθω καταπιεσμένος και ποτέ δεν τα παράτησα. Τώρα πια αγωνίζομαι, έχω καλή απόδοση και νιώθω ωραία που είμαι ξανά στην Εθνική».

Από την πλευρά του, ο Πράνιτς δήλωσε: «Δεν έχω ξαναπαίξει σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Oταν προηγηθήκαμε 2-0, ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι και ο προπονητής μας χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα κύπελλο. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, τρέξαμε στα αποδυτήρια και αποχωρήσαμε από το γήπεδο με αστυνομική συνοδεία. Δεν έχω δει ξανά τόση αστυνομία σε αγώνα ποδοσφαίρου. Είχαμε προετοιμαστεί για τη νίκη. Ξέραμε πως μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν περιμέναμε να κερδίσουμε με 3-0. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα, το είδαμε απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ, αλλά εμείς κάναμε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και δεν τους δώσαμε ευκαιρίες. Ο κόσμος μας το χάρηκε πάρα πολύ. Οταν επιστρέψαμε στο προπονητικό κέντρο, υπήρχαν 5.000 φίλαθλοι. Μέχρι να πάει 2-3 τα ξημερώματα, δεν μπορέσαμε να φύγουμε. Το γιόρταζαν σαν να πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ».

• Με απόντες έξι διεθνείς (Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Μπεργκ, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Καρέλης), τους Καπίνο, Μπαϊράμι, Σπυρόπουλο τραυματίες, τον Μαρινάκη με ίωση και τον Ντίνα στον στρατό, ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Αρη στη Λεωφόρο. Σ’ αυτό το ματς και με την Καλλονή θα εκτίσει ο Λαγός τις δύο αγωνιστικές (7 κίτρινες) της τιμωρίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή