Δύο ανοικτά μέτωπα για τον ΠΑΟΚ

Δύο ανοικτά μέτωπα για τον ΠΑΟΚ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ανοικτή κόντρα ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον ΠΑΟΚ υπάρχει πλέον μετά τον ορισμό των ημερομηνιών για τους ημιτελικούς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Χθες η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως ο «Δικέφαλος» όχι μόνο γνώριζε, αλλά συναίνεσε στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, κάτι για το οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντέδρασε μέσω γραπτής δήλωσης του προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα. 

Η ΕΠΟ ανέφερε αρχικά πως «όλες οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ήταν γνωστές σε όλες τις μετέχουσες ΠΑΕ και καμία εκ μέρους τους αντίρρηση δεν είχε εκφραστεί στη διάρκεια των κατ’ ιδίαν προφορικών συνεννοήσεων που υπήρξαν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της προημιτελικής φάσης».

Ο Βρύζας απάντησε: «Η μοναδική αλήθεια είναι πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδέποτε συναίνεσε στην τέλεση των ημιτελικών στις ημερομηνίες που ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Κανένα έγγραφο με συγκεκριμένη πρόταση δεν έφτασε ποτέ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ δεν υπήρχε και καμία συνεννόηση, όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας».

Η ομοσπονδία υπογράμμισε επίσης πως «αποτελεί πάγια τακτική της ΕΠΟ να διευκολύνει, κατά το δυνατόν, αγωνιστικά τις ομάδες εκείνες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Ανάλογης διευκόλυνσης έτυχαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και κατά τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων της τρίτης φάσης της διοργάνωσης…» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Ολα τα υπόλοιπα είναι άνευ περιεχομένου και διαιωνίζουν απλώς μια νοοτροπία που καθήκον όλων είναι να εργαστούμε συστηματικά για να εκλείψει».

Ο ΠΑΟΚ απάντησε και σε αυτή την τοποθέτηση της ΕΠΟ μέσω του προέδρου του. «Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να μιλά η ΕΠΟ για αλλαγή νοοτροπίας απευθυνόμενη στον ΠΑΟΚ. Πρόβλημα νοοτροπίας είναι σαφές ότι υπάρχει και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η ίδια η ΕΠΟ. Οι τακτικές της, η πολιτική της, τα πιστεύω της που αντί να συμβάλλουν στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου –όπως θα όφειλαν– συντηρούν ένα άρρωστο καθεστώς, το οποίο βυθίζει το άθλημα στην εσωστρέφεια και την ανυποληψία», δήλωσε ο Βρύζας, προσθέτοντας πως «η ΕΠΟ της μνημειώδους προχειρότητας και ανοργανωσιάς, η ΕΠΟ που ακόμα δεν ξέρει ουσιαστικά πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου σε σεζόν πριν από Μουντιάλ, προτιμά να κάνει νουθεσίες περί συμπεριφοράς και νοοτροπίας πυροδοτώντας το κλίμα εν όψει της συνέχειας. Η καλύτερη απάντηση για τις αιτιάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν είναι άλλη από τη άποψη που έχει σχηματίσει για εκείνην σύσσωμη η κοινή γνώμη, η οποία επιμένει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο». Για την ΠΑΕ η ΕΠΟ δεν είναι το μοναδικό ανοικτό «μέτωπο», καθώς 37 σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, μεταξύ αυτών και οι πιο δυναμικοί και παραδοσιακοί, εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της αστυνομίας και της συμπεριφοράς της έναντι των οπαδών, αλλά και κατά της διοίκησης και της στάσης που έχει κρατήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση συγκεκριμένων στελεχών και ποδοσφαιριστών του «Δικέφαλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή