«Αντίο» στη 2η θέση είπε ο Ολυμπιακός

«Αντίο» στη 2η θέση είπε ο Ολυμπιακός

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Αντίο  στην προνομιακή δεύτερη θέση είπε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πλέον έχει μπροστά του δύσκολη μάχη για να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η ήττα στο ΣΕΦ από την Αρμάνι με 86-88 έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε μειονεκτική θέση και, πλέον, χρειάζεται μία υπέρβαση από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί τρεις φορές μακριά από το ΣΕΦ (Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Εφές) και δύο εντός έδρας με Λαμποράλ και Παναθηναϊκό. Πλέον, η Αρμάνι έχει δύο νίκες περισσότερες από τους «Πειραιώτες» (6-3 έναντι 4-5), ενώ υπερτερεί και στην ισοβαθμία.

Ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα των Ιταλών. Ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα αρχικά ευνόησε τους «ερυθρόλευκους» που πήραν γρήγορο προβάδισμα με 10-0 και 22-9, αλλά απόντος του Σπανούλη ήταν φανερό ότι το παιχνίδι έπρεπε να κατακτηθεί μέσα από την άμυνα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Κόλινς (αποδοκιμάστηκε) δεν μπορεί να βοηθήσει. Η Αρμάνι συνήλθε, η μπάλα πέρασε στον Λάνγκφορντ και τα διχτάκια πήραν… φωτιά. Το ημίχρονο έφερε την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να προηγείται με 47-50, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο μυαλωμένος στην τρίτη περίοδο και να μένει κοντά στο σκορ (63-65).  Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Αρμάνι ήταν αυτή που έδειχνε πιο έτοιμη να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα. Προηγήθηκε με 63-73 στο 32΄ αλλά ένα μικρό ξέσπασμα του Πρίντεζη (πέντε συνεχόμενοι πόντοι) και χάρις στον καθοριστικό ρόλο του Ντάνστον, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 81-80 στα 2’. Ο Ντάνστον έμοιαζε ως ο ήρωας που έψαχνε η ομάδα του, αφού παίζοντας με τέσσερα φάουλ έβγαλε δύο αποτελεσματικές άμυνες, σταματώντας τον Λαουάλ, αλλά στην κρίσιμη στιγμή αστόχησε σε δύο βολές (81-82 στα 1.12’’).

 Στο θρίλερ που εξελισσόταν στο ΣΕΦ με τις εναλλαγές στο σκορ έβαλε τέλος ο Λάνγκφορντ, ο οποίος με τρίποντο από τα 8,5 μέτρα «έγραψε» το 81-85 στα 38’’, κόβοντας τα πόδια των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι δεν κατάφεραν καν να απαντήσουν στην επόμενη επίθεση, κρίνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 9, Ντάνστον 11, Περπέρογλου 22 (2), Σλούκας 13 (1), Κόλινς, Πρίντεζης 16 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7 (1).

 ΑΡΜΑΝΙ:  Τζεντίλε, Τσερέλα 3, Μέλι 2, Χάκετ 9 (2), Κανγκούρ 7 (1), Λάνγκφορντ 20 (3), Σάμιουελς 9, Γουάλας 8 (1), Λαουάλ 13, Μος 6 (2), Τζέρελς 11 (3).

 Mε Κούτσα ο ΠΑΟ

 Ο Παναθηναϊκός θα έχει, θεωρητικά, εύκολο έργο κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα (Παρασκευή, 21.45), στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αλλά οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι «απαγορευτικός» για τους «πράσινους στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει εύκολο βράδυ στην Ευρωλίγκα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, και να καταναλώσουμε ενέργεια για να νικήσουμε». Μπορεί η Λαμποράλ να είναι ουραγός του ομίλου έχοντας απολέσει κάθε πιθανότητα πρόκρισης, αλλά ο τεχνικός του ΠΑΟ πιστεύει ότι η απουσία άγχους από τους Βάσκους μπορεί να τους βοηθήσει για να είναι ανταγωνιστικοί. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αν και νιώθει ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο θα παίξει στον σημερινό αγώνα.

• Την Παρασκευή  θα παίξουν Μάλαγα – Εφές για τον 5ο όμιλο και Λοκομοτίβ – Μακάμπι (18.00, novasports 2, HD2), Γκαλατασαράι – Ρεάλ (20.00, novasports 2, HD2) για τον 6ο. Αλλα αποτελέσματα: Μπαρτσελόνα – Φενέρ 93-73, Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ 86-88.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή