Ολλανδία: Το πιο ισχυρό αουτσάιντερ

Ολλανδία: Το πιο ισχυρό αουτσάιντερ

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, μια από τις πιο αναγνωρισμένες «σχολές», ένα κράμα ιδιαιτέρως ποιοτικών ποδοσφαιριστών, ενός καταξιωμένου προπονητή και μιας συνεχούς θετικής πορείας συνθέτουν την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ ηγείται των Οράνιε και η εμπειρία του σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία του, μπορούν να οδηγήσουν την Ολλανδία πολύ ψηλά. Η φιναλίστ του 2010, συμμετέχει ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το διαχρονικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Φαν Χάαλ είναι οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις που υπάρχουν σχεδόν πάντα στην ομάδα.

Η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών ενδεχομένως να μην είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών, ωστόσο διαθέτει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις γραμμές. Ο Αριεν Ρόμπεν της Μπάγερν Μονάχου μοιάζει να παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί όταν πρωτοεμφανίστηκε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ηγείται της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία διετία, ενώ ο Γούεσλι Σνάιντερ πραγματοποιεί ξανά πολύ καλές εμφανίσεις με την Γκαλατασαράι. Κάτω από τα δοκάρια η ποιότητα ξεχειλίζει με τρεις ισάξιους τερματοφύλακες που αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Μάρτιν Στεκέλεμπουργκ στη Φούλαμ, ο Τιμ Κρουλ στη Νιουκάστλ και ο Μίχελ Βορμ στη Σουόνσι. Οι Νάιτζελ Ντε Γιονγκ και Κέβιν Στρότμαν αποτελούν ένα σκληροτράχηλο δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο ντελικάτος Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ είναι ο ιθύνων νους της μεσοεπιθετικής γραμμής των Οράνιε.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ πρέπει να κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες μεταξύ των ιδιόρρυθμων σταρ της ομάδας και παρά το γεγονός πως οι εθνικές ομάδες συνήθως λειτουργούν με γνώμονα την ομάδα, οι αντεγκλήσεις σπανίως λείπουν.

Η Ολλανδία πέρασε με «σβηστές τις μηχανές» από τη φάση των προκριματικών, παρά το γεγονός πως φαινομενικά είχε έναν σχετικά απαιτητικό όμιλο, με αντιπάλους τη Ρουμανία και την Τουρκία που απογοήτευσε με την παρουσία της. Σε 10 αγώνες έμεινε αήττητη παραχωρώντας μόλις μια ισοπαλία ενώ σημείωσε 34 γκολ δεχόμενη μόλις 5.

Δύσκολο να θεωρηθεί ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση, αλλά σίγουρα λογίζεται ως ένα από τα πολύ υπολογίσιμα αουτσάιντερ, δεδομένου πως έχει συμμετάσχει και στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης, όταν αντιμετώπισε την προσεχή της αντίπαλο Ισπανία.

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο θρυλικός γκολκίπερ Εντουιν φαν Ντερ Σαρ με 130 και πρώτος σκόρερ με 41 γκολ, ο εν ενεργεία επιθετικός Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Χρήσιμες πληροφορίες ( από το ένθετο «Παγκόσμιο κύπελλο 2014)

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Στη δεύτερη θητεία του ως προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, ο Λούις φαν Χάαλ (που από την επόμενη σεζόν θα καθοδηγεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) σίγουρα θέλει να συνδέσει το όνομά του με μια μεγάλη διάκριση. Είναι θιασώτης της πειθαρχίας και αυτό που πρώτα και κύρια τον ενδιαφέρει, είναι η ομάδα του να λειτουργεί σύμφωνα με το πλάνο του, αφήνοντας όμως χώρο και στα αστέρια του να αυτοσχεδιάζουν. Η Ολλανδία του φαν Χάαλ είναι ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο.

Λούις φαν Χάαλ

Ημερομηνία Γέννησης: 8/8/1951

 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι είναι ο πρώτος σκόρερ και ο αρχηγός μιας ομάδας που ξεχειλίζει από ταλέντο και ξεχωρίζει για την καλή οργάνωσή της. Δεν τα πήγε φέτος πολύ καλά, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά είναι σίγουρα ο πιο χαρισματικός παίκτης της γενιάς του και πρόσφατα πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας, αφήνοντας πίσω τον Πάτρικ Κλάιφερτ. Σκόραρε 12 φορές στα προκριματικά.

Ρόμπιν φαν Πέρσι

Ημερομηνία Γέννησης: 6/8/1983

Σύλλογος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Δεν έχει καπαρώσει τη θέση 1, αλλά ο φαν Χάαλ θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν το γεγονός ότι ο Μισέλ Βορμ τα καταφέρνει πολύ καλά όταν η ομάδα του παίζει υπό πίεση. Στον Βορμ έχει αποδοθεί, και δίκαια, το παρατσούκλι «δολοφόνος», λόγω του ότι είναι μάστορας να πιάνει τα πέναλτι που εκτελούν οι αντίπαλοί του. Αυτή η ικανότητά του τού δίνει ισχυρό προβάδισμα ώστε να επιλεγεί ως βασικός τερματοφύλακας των «Οράνιε».

Μισέλ Βορμ

Ημερομηνία Γέννησης: 20/10/1983                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Σύλλογος: Σουόνσι

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

Ολλανδία: Το πιο ισχυρό αουτσάιντερ-1

Αν θέλουμε να απονείμουμε σε κάποιον από τη σημερινή εθνική Ολλανδίας το προσωνύμιο «Ιπτάμενος Ολλανδός», δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ. Άριεν Ρόμπεν είναι το όνομά του και τα τελευταία χρόνια κάνει αισθητή την παρουσία του στα γήπεδα της υφηλίου. Αγωνίστηκε στην Τσέλσι, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα στην Μπάγερν Μονάχου. Οπότε έχει συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες από τα τρία πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο. Έχει παίξει στο Euro 2004 και το 2008, αλλά και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2006 και του 2010. Αν οι αντίπαλες ομάδες δεν τον μαρκάρουν σωστά και καταφέρει να βρει χώρους στα άκρα του γηπέδου, κάτι που ο Λούις φαν Χάαλ εύχεται να συμβεί, θα προκαλέσει  μεγάλες ζημιές. Μια σταθερή και ανελέητη επιθετική απειλή.

Άριεν Ρόμπεν

Ημερομηνία Γέννησης: 23/1/1984

Σύλλογος: Μπάγερν Μονάχου

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

13/6 Ισπανία (Σαλβαντόρ 22:00)

18/6 Αυστραλία (Πόρτου Αλέγκρε 19:00)

23/6 Χιλή (Σάο Πάολο 19:00)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Ο Γιόχαν Κρόιφ παραμένει ο πιο διάσημος εν ζωή Ολλανδός ποδοσφαιριστής. Μεσουράνησε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ο μεγαλύτερος και αξιότερος αντίπαλός του, ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ, είπε γι' αυτόν: «Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει αναδείξει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Μπορεί αυτή η ομάδα να καταφέρει ό,τι δεν κατάφεραν ο Κρόιφ και η διάσημη παρέα του, αλλά και το σπουδαίο σύνολο του 2010; Σε λίγο θα ξέρουμε την απάντηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή