Το «τρίτο» ημίχρονο της Τούμπας

Το «τρίτο» ημίχρονο της Τούμπας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ντέρμπι της Τούμπας όπου το γόητρο ήταν το βασικό διακύβευμα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή, Τάσο Κάκο. Τόσο οι φιλοξενούμενοι, όσο και οι γηπεδούχοι πήραν δημόσια θέση για τον Κερκυραίο διαιτητή. Οι «Πειραιώτες» στέκονται στη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, όπου δεν αποβλήθηκε ο Ινσαουράλδε όταν γρονθοκόπησε τον Εντινγκά.

Χαρακτηριστικά είναι όσα υποστήριξαν με επίσημη θέση τους: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη θέση του Ντιόγκο είναι ο Εντινγκά. Για δεύτερη φορά ο κύριος Κάκος αποδεικνύει ότι είναι ανίκανος διαιτητής και γεμάτος εμπάθεια για τον Ολυμπιακό. Φυσικά δεν είναι το μόνο εσκεμμένο λάθος της τριάδας. Εγιναν πολλά και επηρέασαν το αποτέλεσμα. Επειδή η κοροϊδία έχει και τα όριά της, δεν θα μείνουμε απαθείς σε όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν. Για όλα αυτά, αλλά κυρίως για το ότι ο κύριος Κάκος έφτασε στο σημείο να βρίζει διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, καλά θα κάνει να αφήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την πυγμαχία και την αλητεία».

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν στην Τούμπα με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, καθώς ο Μίτσελ προτίμησε να προφυλάξει αρκετούς απ’ τους παίκτες του που προορίζει για το αρχικό σχήμα στη ρεβάνς της μεθεπόμενης Τετάρτης με τη Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ». Να σημειωθεί πως οι «Πειραιώτες» με νίκη επί του Πανθρακικού το Σάββατο το βράδυ στο Καραϊσκάκη, θα κατακτήσουν μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στον ΠΑΟΚ, η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το 2-1 με ανατροπή, λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία της ομάδας, που έψαχνε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, κυρίως (και) ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου, αλλά και των πλέι οφ.

Η ΠΑΕ πάντως δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στον Ολυμπιακό για τη διαιτησία και το έπραξε με ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «εκφράζει την αδυναμία να κατανοήσει πόσα παραπάνω πράγματα απειλεί να κάνει ο Ολυμπιακός με τους διαιτητές και πόσα επίσημα όργανα να αντικαταστήσει, καθώς σήμερα γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας πρωτοφανούς και δίχως ορίων επίδειξης θράσους!».

Ο Ιβάν Σαββίδης τοποθετήθηκε για τη νίκη και τη συνέχεια της ομάδας: «Ηταν μια νίκη χαρακτήρα και τη θέλαμε για να πιστέψει ξανά ο κόσμος σε αυτή την ομάδα. Παίξαμε αντρικό ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε αναφερόμενος στην επιθυμία του για έναν τίτλο: «Δεν το σκέφτομαι απλά το θέλω και το πιστεύω. Στα αποδυτήρια στους παίκτες είπα ότι μπορούν να κερδίσουν. Εχουμε άλλα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και μετά θα σκεφτούμε το παρακάτω. Θα κάνω τα πάντα για να φέρω στη Θεσσαλονίκη μία κούπα» και κατέληξε: «Δεν θέλω απλά να είμαι χορηγός – ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Θέλω να επισκεφτώ τη θύρα 4 και να παρακολουθήσω το ματς με τους οπαδούς μας. Θέλω να βιώσω αυτή την ατμόσφαιρα». Επίσης, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ επανέλαβε τη δέσμευση πως είναι σε θέση να καταβάλει άμεσα 12 εκατ. ευρώ για τα χρέη της ΠΑΕ.

Εκτός ορισμών πιθανόν και μέχρι το τέλος της σεζόν οπότε ολοκληρώνεται η καριέρα του ενδέχεται να κρατήσει η ΚΕΔ τον διεθνή διαιτητή Τάσο Κάκο. Πάντως για την επίμαχη φάση, από το περιβάλλον του διαιτητή προκύπτει ότι δεν είδε επειδή σημείωνε στο μπλοκάκι του ενώ ο βοηθός Καραϊσαρίδης δεν του υπέδειξε επακριβώς τι συνέβη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή