Απέλπιδες προσπάθειες Σαββίδη για τα χρέη

Απέλπιδες προσπάθειες Σαββίδη για τα χρέη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το ελληνικό Δημόσιο αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα και το πρώτο θέμα προς επίλυση για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης υπογράμμισε ξανά ότι έχει την πρόθεση να συνεχίσει να επενδύει ακόμη περισσότερα χρήματα τα επόμενα χρόνια, όμως θα πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα της ρύθμισης των χρεών.

Στους 18 μήνες που ο ίδιος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει συναντηθεί για το θέμα των χρεών με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Το ίδιο διάστημα, έχουν γίνει ουκ ολίγες επαφές με στελέχη της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά λύση δεν προκύπτει. Αυτό που διαρρέει από την κυβέρνηση προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι ούτε μπορεί ούτε πρόκειται να γίνει φωτογραφική ρύθμιση για να μπορέσει ο «Δικέφαλος» να απεμπλακεί από αυτόν τον «βραχνά».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης έχει προτείνει στην κυβέρνηση να πληρώσει άμεσα το πρωτογενές κεφάλαιο του χρέους, ένα ποσό μεταξύ 11-12 εκατ. ευρώ, όμως απάντηση δεν έχει πάρει. Αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση, όπως αναφέρουν στελέχη της ΠΑΕ, αλλά πάντα με κάθε επιφύλαξη, είναι να δημιουργηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο για ανώνυμες εταιρείες, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσφάτως «άνοιξε» νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο λόγος είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης ευελπιστεί πως στο συγκεκριμένο διάστημα της διαδικασίας θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με το κράτος και καλύπτοντας την ΑΜΚ, θα πληρώσει ο «Δικέφαλος» το πρωτογενές κεφάλαιο του χρέους. Από τη στιγμή που η τρόικα παίζει κεντρικό ρόλο στην ελληνική πραγματικότητα, αυτό που προκαλεί απορίες στον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ είναι πώς αρνείται η κυβέρνηση την είσπραξη «ζεστού» χρήματος.

Ο κ. Σαββίδης, μιλώντας προχθές στη Βουλή, τόνισε: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οφειλές προ δεκαπενταετίας και δεν τα πληρώνει, στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια παράδοση. Είναι περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και λέω ότι εγώ είμαι έτοιμος αύριο να τα καταβάλω, στείλτε αυτά τα χρήματα για τη στήριξη των παλιννοστούντων και διαγράψτε τις προσαυξήσεις του αέρα, οι οποίες προσάπτονται σε αυτό το χρέος εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κανένας δεν με ακούει», και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο λύσεις. Πρώτον, το κράτος να λάβει 12 εκατομμύρια και δεύτερον, το κράτος να μη λάβει τίποτα. Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τις επενδύσεις και να μην κάνετε τίποτα; Εγώ ανακοινώνω το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είμαι έτοιμος να επενδύσω σε τρία – πέντε χρόνια μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσω χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή