Πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό

Πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέες πειθαρχικές διώξεις άσκησε χθες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κ. Πετρόπουλος. Αυτή τη φορά αφορούν στον Ολυμπιακό, τον Παναιτωλικό και τον πρόεδρό του Φ. Κωστούλα λόγω δημόσιων δυσμενών κρίσεων κατά των ποδοσφαιρικών αρχών και της διαιτησίας.

Ειδικότερα, η δίωξη στον Ολυμπιακό ασκήθηκε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν εξέδωσε ανακοίνωση. Τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ως «επίσημη θέση» της ΠΑΕ τις κρίσεις για τη διαιτησία του αγώνα. Συνεπώς, αν ο Ολυμπιακός δεν αναλάβει την ευθύνη για όσα γράφτηκαν ως «επίσημη θέση» της ΠΑΕ, δεν φαίνεται ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εναντίον του.

Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΠΑΕ, όπως μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ, το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα επηρεάστηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις. «Για δεύτερη φορά ο κύριος Κάκος αποδεικνύει ότι είναι ανίκανος διαιτητής και γεμάτος εμπάθεια για τον Ολυμπιακό. Φυσικά δεν ήταν το μόνο εσκεμμένο λάθος της τριάδας. Εγιναν πολλά και επηρέασαν το αποτέλεσμα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η θέση του Ολυμπιακού που θα κληθεί για πρώτη φορά φέτος να απολογηθεί για παραβίαση του άρθρου που αφορά τη «δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων».

Με βάση το ίδιο άρθρο, καλείται η ΠΑΕ Παναιτωλικός και ο πρόεδρός της. Μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Λεβαδειακό εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία μιλούσε για «διαιτητική αλητεία» του «διαιτητή» Καμπαξή.

Την επομένη ο κ. Κωστούλας δήλωσε: «Μας έχουν κλέψει 14 βαθμούς μέχρι σήμερα και δεν λέμε για ανθρώπινα λάθη! Διαιτησίες τύπου Καμπαξή, από μαϊμούδες που κακώς βρίσκονται ακόμα στον χώρο του ποδοσφαίρου, είναι απόλυτα παρακινούμενες από πίσω για να κλέψουν. Δεν πιστεύω πως ξύπνησε ο εν λόγω κύριος και είπε “Σήμερα πάω να κατακρεουργήσω Παναιτωλικό”».

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ και υποχρέωση ανάκλησης. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναιτωλικό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος: Της ΠΑΕ Ολυμπιακός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς (ανακοίνωση μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός). Του κ. Φώτη Κωστούλα και της ΠΑΕ Παναιτωλικός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς (ανακοίνωση/δηλώσεις μετά τον αγώνα Λεβαδειακός – Παναιτωλικός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή