Αντιδράσεις από τις ομοσπονδίες

Αντιδράσεις από τις ομοσπονδίες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ελληνικός αθλητισμός γνώριζε ότι η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης ενδέχεται να ξεπεράσει και το 50% σε κάποιες ομοσπονδίες. Οταν, όμως, η προφορική εξαγγελία διατυπώθηκε εγγράφως, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν. Σήμερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αναμένεται να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου το κλίμα δεν θα είναι ευχάριστο.

Οι διοικήσεις των ομοσπονδιών έχουν απογοητευτεί. Σε κάποιες περιπτώσεις τα χρήματα που θα πάρουν δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά έξοδα. Εντύπωση προκαλεί το ότι μη ολυμπιακά αθλήματα θα εισπράξουν περισσότερα χρήματα από ολυμπιακά. Ομοσπονδία που τα τελευταία χρόνια δεν έχει σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις θα πάρει περισσότερα χρήματα από ομοσπονδία με εν ενεργεία ολυμπιονίκη.

«Η ανακοίνωση της επιχορήγησης προς τις αθλητικές ομοσπονδίες αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει διαγραφεί από τις προτεραιότητες της πολιτείας. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την περικοπή κατά 48% σε σχέση με το 2013 και κατά 70% σε σχέση με το 2012 των χρημάτων που αφορούν τις αθλητικές ομοσπονδίες; Ο ΣΕΓΑΣ καλεί την Πολιτεία να συνειδητοποιήσει ότι η στήριξη του αθλητισμού δεν αποτελεί δαπάνη, αποτελεί επένδυση για τη νεολαία, για την κοινωνία, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη ποιότητα ζωής», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Απογοητευμένος από την εξέλιξη είναι ο πρόεδρος της γυμναστικής, Θανάσης Βασιλειάδης: «Πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση απέναντι στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στη νεολαία. Υστερα από 50 χρόνια προσφορά στον αθλητισμό, μπορώ να πω ότι ο αθλητισμός τελείωσε», δήλωσε, ενώ ο ολυμπιονίκης και πρόεδρος της πάλης, Κώστας Θάνος, πρόσθεσε: «Το 2013 ο προϋπολογισμός της χώρας έκλεισε με πλεόνασμα. Δεν είναι δυνατόν πέρυσι που ήταν ελλειμματικός να πάρουμε περισσότερα χρήματα από φέτος. Με αυτά τα ποσά δεν μπορούμε να επιβιώσουμε».

Στη λίστα με τις επιχορηγήσεις υπάρχει κενό δίπλα από το ράγκμπι. «Είναι ντροπή, την ώρα που επιχορηγούνται αθλήματα που δεν ανήκουν στην ολυμπιακή οικογένεια. Αν αυτό λέγεται αξιοκρατία, τότε ξέρουμε πώς διοικείται ο ελληνικός αθλητισμός», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Στάμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή