Ούτε ο Πρίντεζης στη Βαρκελώνη

Ούτε ο Πρίντεζης στη Βαρκελώνη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό την ίδια, δυσμενή, βαθμολογική θέση (4 νίκες – 5 ήττες) στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού μπάσκετ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, θα δοκιμαστούν απόψε, στην Κωνσταντινούπολη και στη Βαρκελώνη, αντίστοιχα, με στόχο να επιστρέψουν στην Ελλάδα με την πέμπτη νίκη τους και να διατηρήσουν πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ, έστω και με μειονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι», που θα παίξουν στην έδρα της Αναντόλου Εφές (20.00), και οι «ερυθρόλευκοι», που θα είναι φιλοξενούμενοι της Μπαρτσελόνα (22.00), αντιμετωπίζουν ισάριθμα πρόβληματα απουσιών. Γκιστ και Κάρι έμειναν στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης δεν ταξίδεψαν στην Καταλωνία.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε στον… σωστό δρόμο και να διεκδικήσουμε μια θέση στα πλέι οφ. Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ρυθμός στην εξέλιξη του αγώνα», είπε ο Αλβέρτης, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα στον «πράσινο» πάγκο.

Στον Ολυμπιακό επικράτησε η λογική σκέψη της ξεκούρασης των δύο αρχηγών της ομάδας, ώστε να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, στα οποία εστιάζεται η προσπάθεια πρόκρισης.

«Θα είμαστε λιγότεροι αριθμητικά και ποιοτικά, απέναντι στην αήττητη Μπαρτσελόνα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί», υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που έχει στη διάθεσή του τον Κόλινς, παρά τις ενοχλήσεις στο πέλμα του.

Στον άλλο αγώνα του 5ου ομίλου, η Φενέρμπαχτσε νίκησε τη Μάλαγα (69-67) στην Κωνσταντινούπολη και βρίσκεται στην τέταρτη θέση (5 νίκες – 5 ήττες).

«Ανάλγητη εξαγγελία»

«Λάβρος» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στην περικοπή των ετήσιων επιχορηγήσεων του αθλητισμού και κατά συνέπεια του μπάσκετ, αλλά κυρίως για τα αδιευκρίνιστα κριτήρια που ίσχυσαν και τον επικοινωνιακό τρόπο του υφυπουργού, Γ. Ανδριανού.

«Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού, ο οποίος είναι κοινωνικό αγαθό, επένδυση και όχι δαπάνη. Είναι τεράστιες ευθύνες αυτών που έκαναν την ανάλγητη εξαγγελία. Γιατί, όταν εκποιήθηκε ο ΟΠΑΠ που ήταν στην υπηρεσία του αθλητισμού, δεν κρατήθηκε ένα ποσό για να αποφευχθούν οι περικοπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος, που έστειλε επιστολή προς την ΕΟΕ και ήταν αντίθετος με την πραγματοποίηση της χθεσινής συνάντησης με τον κ. Ανδριανό, επειδή είχε προαναγγείλει την περικοπή της τάξεως του πενήντα τοις εκατό.

«Αν ήμουν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, θα ματαίωνα αυτή τη συνάντηση για να τονιστεί η αθλιότητα. Συζήτα πρώτα με τους ανθρώπους και μετά βγάλε την ανακοίνωση. Τι αθλιότητα είναι αυτή».

Για την επανασύσταση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΕΟΚ υπογράμμισε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και περιμένει τον οποιονδήποτε έλεγχο, ενώ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ και διευκρίνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να «παραδώσει τα κλειδιά» της ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή