Προσωρινό φρένο και σύγχυση με την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Προσωρινό φρένο και σύγχυση με την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δικηγόρος κ. Χάρης Οικονομόπουλος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει, ζητώντας να καταστεί άκυρη η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο λόγος είναι πως από την ΠΑΕ ορίστηκε ένας εκκαθαριστής αντί για δύο, όπως προέβλεπε το καταστατικό της ομάδας. Ο κ. Οικονομόπουλος είναι ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων του Μάκη Ψωμιάδη από τα ταμεία της ΠΑΕ, σε μια δίκη που βρίσκεται επί πολλά χρόνια σε εξέλιξη, εξαιτίας πολλών αναβολών.

Αυτή η απόφαση κρατά σε λειτουργία την ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, τη στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας νέας ΠΑΕ. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπόθεση της εκκαθάρισης, ωστόσο αυτή, δεδομένα, δεν θα ολοκληρωθεί πριν από τις 28 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα αποφασιστεί το αν θα απορριφθεί ή θα εγκριθεί η διαδικασία λύσης της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε περίπτωση που για την υπόθεση Ψωμιάδη εκδοθεί απόφαση, τότε αναμένεται να υπάρξει άμεση λύση και για την εκκαθάριση. Σε άλλη περίπτωση, το ζήτημα παραμένει ανοικτό και δημιουργεί προβλήματα. Για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, απαιτείται -βάσει του καταστατικού του πρωταθλήματος- η δημιουργία ανώνυμης εταιρείας, συνεπώς είναι εξαιρετικά πιθανό η ΑΕΚ να μπει σε περιπέτειες, με επαναφορά των χρεών της ομάδας.

Από τις 13 Ιανουαρίου, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών να δεχθεί την εκχώρηση των χρεών του κ. Μάκη Ψωμιάδη από την ΠΑΕ προς το ελληνικό Δημόσιο. Σε περίπτωση που η υπόθεση της εκκαθάρισης δεν τελεσιδικήσει, υπάρχει κίνδυνος να επανέλθουν τα χρέη στην ΑΕΚ, γεγονός που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο τωρινό πλάνο. Το ποσό που κατηγορείται πως έχει υπεξαιρέσει ο Μάκης Ψωμιάδης από τα ταμεία της ΠΑΕ ανέρχεται στα 44 εκατομμύρια ευρώ και αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι το ποσό φθάνει τα 80 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά την υπόθεση του γηπέδου, η δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ. Εφη Αποστολάκη τόνισε πως «ώς τα τέλη Απριλίου θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς έχει κατατεθεί το πρώτο σχέδιο». Ανέφερε επίσης πως «προχωράμε πολύ δυναμικά και ο κ. Μελισσανίδης και όλο το επιτελείο του, για να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Ως προς την αναμέτρηση της Κυριακής με την Τριγλία Ραφήνας στο Μενίδι, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Μπρέσεβιτς που θα αποφασιστεί στη σημερινή προπόνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή