Στα άκρα η κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Στα άκρα η κατάσταση στο ποδόσφαιρο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παρενέργειες της διαιτησίας του Κομίνη –ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, βαθμολογήθηκε με υψηλό βαθμό από τον παρατηρητή– στο ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ, το οποίο ήταν επεισοδιακό και μετά τη λήξη του, καθώς και η αυξανόμενη αναξιοπιστία προς τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα την ΕΠΟ, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μια σκληρή και δηκτική ανακοίνωση, η οποία λέγεται ότι «είναι μόνο η αρχή», την ώρα που ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει κόμμα, αφού τον ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το καρναβάλι “Superleague 2014” έχει βασιλιά καρνάβαλο και επίσημα, έχει και άρματα καρναβαλιστών, που δυστυχώς δεν θα είναι όλα μαζί μας του χρόνου μετά τη σημερινή παρέλαση.

Το σύστημα είναι συγκεκριμένο και οι ρίζες του πολύ βαθιές. To ελέγχει ένας και λέγεται Μαρινάκης. Μας αηδιάζει κάθε ένας ο οποίος εντάσσεται σε αυτό και το συντηρεί. Μας αηδιάζει η ΕΠΟ και συγκεκριμένα ο Σαρρής και ο προστάτης του και υποβολέας (λόγω ανικανότητας) Μώραλης. Η ανικανότητα δεν είναι η μόνη αρετή του Σαρρή, είναι και η σκοπιμότητα. Η πολιτεία αγρόν αγοράζει, συντηρώντας την ηθική κρίση που στο ποδόσφαιρο τη βλέπουμε στη χειρότερη μορφή της.

ΥΓ. Ο Κομίνης είναι ακόμη ένα ανθρωπάκι του συστήματος».

Στον ΠΑΟΚ απάντησε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο εύκολος δρόμος των χαρακτηρισμών, μέσω ανακοινώσεων προς ικανοποίηση των εσωτερικών μετώπων και του οπαδικού αισθήματος, δεν οδηγεί πουθενά. Απλώς ανακατεύει τη λάσπη στον ανεμιστήρα».

Αργότερα ήρθε και η απάντηση από την πλευρά του Ολυμπιακού, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι αυτονόητο, θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πλέον θα ασχοληθεί με τις συκοφαντικές αναφορές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η επιλογή της όξυνσης, σε βαθμό υπερθετικό από τον “ιδιοκτήτη” της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μαζί με τους συνοδοιπόρους του που εμπλέκονται στις μαύρες μέρες του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, έχει στόχο προφανώς να αποπροσανατολίσει τους πολυπληθείς φιλάθλους της ομάδας του, απέναντι στους οποίους απέτυχε να είναι συνεπής σε όσα τους είχε υποσχεθεί.

Τους έταξε οικονομική εξυγίανση και αντί να πληρώσει, απαιτεί, ως δικτατορίσκος, να απαλλαγεί –με το έτσι θέλω– η ομάδα του από τους φόρους που πληρώνει κάθε δοκιμαζόμενος Ελληνας πολίτης.

Εμείς, κύριε Σαββίδη, έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν χωρίς παζάρια και εκπτώσεις…

Ο κύριος Σαββίδης πρέπει να σεβαστεί τους ελληνικούς νόμους και να πάψει να φέρεται ως… αποικιοκράτης ακόμα και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δίνοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στην ελληνική κυβέρνηση.

Πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ ως όχημα για τις επιχειρηματικές κινήσεις του στη Μακεδονία με αγορές ή ενοικιάσεις, με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί, επιχειρήσεων (ΣΕΚΑΠ, Μακεδονία Palace, ξενοδοχεία στη Χαλκιδική) με αμφιβόλου προελεύσεως κεφάλαια, καθώς και για την προώθηση των πολιτικών του “οραμάτων” στη χώρα μας, που ξεπερνάνε τα όρια της γραφικότητας.

Τέλος, καλό θα είναι να δούμε κάποια στιγμή και το “πόθεν έσχες” του φερομένου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ…».

Σε δηλώσεις κατά του διαιτητή Κουκουλάκη (Βέροια – Ατρόμητος) προέβη ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Στ. Βελλής, αφήνοντας υπονοούμενα και για τους αγώνες Πλατανιάς – Καλλονή και Αστέρας – Εργοτέλης, ενώ η Ξάνθη πήρε θέση και αναρωτιέται: «Θεέ μου, βοήθεια. Τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή