Το μεγάλο ραντεβού για τον Ολυμπιακό

Το μεγάλο ραντεβού για τον Ολυμπιακό

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος να γράψει το σημαντικότερο κεφάλαιο της ιστορίας του είναι ο Ολυμπιακός. Στο «θέατρο των ονείρων», ο Μίτσελ και οι παίκτες του φιλοδοξούν να ξεπεράσουν  το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να βρεθούν στον «παράδεισο» των οκτώ κορυφαίων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη ρεβάνς που θα αρχίσει στις 21.45, σύμμαχός τους είναι η νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη, αλλά και η προβληματική εικόνα των «κόκκινων διαβόλων». Ακόμη και η ήττα με διαφορά ενός ή δύο γκολ (πλην του 2-0 που οδηγεί σε παράταση τις δύο ομάδες), εξυπηρετεί τα σχέδια των πρωταθλητών Ελλάδας. Να σημειώσουμε πως στις προηγούμενες έντεκα επισκέψεις του στην Αγγλία, ο Ολυμπιακός γνώρισε ισάριθμες ήττες. Στο «Ολντ Τράφορντ» θα αγωνιστεί για τρίτη φορά. Οι προηγούμενες δύο ήταν για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2001 έχασε με 3-0 και το 2002 με 4-0. Επιπλέον, οι «Πειραιώτες» δεν έχουν καταφέρει ποτέ να αποκλείσουν αγγλική ομάδα σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ομως, οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε». Μην ξεχνάτε πως η νίκη στο πρώτο ματς του Φαλήρου ήταν η πρώτη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ, μετά από τέσσερις ήττες σε Ελλάδα και Αγγλία. Γιατί, λοιπόν, να μην κατορθώσει απόψε να αφήσει εκτός συνέχειας, για πρώτη φορά, μία ομάδα από το μεγάλο νησί; Ο Μίτσελ είναι αισιόδοξος για την αποψινή ρεβάνς. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Οι παίκτες μου δεν φοβούνται τίποτα. Ισως ο προπονητής φοβάται λίγο περισσότερο και αφού παίζουν αυτοί είναι σίγουρο ότι θα πάνε όλα καλά».

Από την πλευρά του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του: «Είναι ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχει άγχος, παρά μόνο επιθυμία για να αγωνιστούμε και να τα δώσουμε όλα». Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Κάμπελ στην κορυφή της επίθεσης, κρατώντας στον πάγκο τον Βαλντέζ, αλλά και τον ανέτοιμο Σαβιόλα. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρομπέρτο. Στα δύο άκρα της άμυνας θα κινούνται οι Σαλίνο και Χολέμπας, με τον Μανωλά και τον Μαρκάνο να έχουν τον ρόλο των στόπερ. Κλασικός αμυντικός μέσος θα είναι ο Εντινγκά, ενώ βοήθειες θα του προσφέρει ο Μανιάτης. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να προτιμηθούν οι Φουστέρ (αριστερά) και Πέρεζ (δεξιά). Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ θα κινείται πίσω απ’ τον Κάμπελ. Στη διάθεση του Μίτσελ βρίσκονται ακόμη οι Μέγερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Βαλντέζ, Σαβιόλα, όπως και οι νεαροί Βέργος και Χουτεσιώτης. Να σημειωθεί πως με την αποστολή ταξίδεψε στην Αγγλία και ο τραυματίας Δημήτρης Σιόβας, καθώς και αρκετές σύντροφοι των ποδοσφαιριστών. Περισσότεροι από 3.000 φίλοι του Ολυμπιακού θα είναι απόψε στις κερκίδες του «Ολντ Τράφορντ».

Αισιοδοξία από Μόγιες, στη «μάχη» και ο Γκιγκς

«Η Γιουνάιτεντ έχει παράδοση στην Ευρώπη και μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα». Με τη φράση αυτή ο προπονητής της Μάντσεστερ, Ντέιβιντ Μόγιες, προσπάθησε να δώσει το στίγμα της σημερινής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ότι πιστεύει στην πρόκριση παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο. Ο Βρετανός τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας πίστη στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του και, κυρίως, στην εμπειρία τους. Αλλωστε, εκεί θα ποντάρει όπως φαίνεται και από τη διαφαινόμενη χρησιμοποίηση του Ράιαν Γκιγκς στο αρχικό σχήμα. Επίσης, έκανε λόγο και για το μέλλον του στην ομάδα σε περίπτωση αποκλεισμού και, όπως, υπογράμμισε δεν ανησυχεί, αφού στον σύλλογο του έχουν εμπιστοσύνη και τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του.

Ο Μόγιες που δεν έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Εβανς και Σμόλινγκ αναμένεται να έχει στο αρχικό σχήμα τον Ντε Χέα κάτω απ’ την εστία και τους Ράφαελ και Εβρά στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Τζόουνς και Φέρντιναντ θα είναι τα δύο στόπερ, με τους Γκιγκς και Κάρικ να κινούνται μπροστά τους. Σε ρόλο δεξιού και αριστερού χαφ θα είναι οι Βαλέντσια και Γουέλμπεκ αντίστοιχα, ενώ ο Ρούνεϊ θα κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Φαν Πέρσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή