Νίκησε και πήρε προβάδισμα για τον τελικό Κυπέλλου ο ΟΦΗ

Νίκησε και πήρε προβάδισμα για τον τελικό Κυπέλλου ο ΟΦΗ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέση οδηγού πηγαίνει ο ΟΦΗ στη Λεωφόρο για την «καυτή» ρεβάνς της Μ. Τετάρτης, που θα κρίνει το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού! Το γκολ του Παπάζογλου στο 69΄ έκρινε με 1-0 υπέρ των Κρητικών τον πρώτο ημιτελικό, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει ακριβά την επιλογή του να παίξει πρώτα για το μηδέν στην άμυνα, αργώντας πολύ να ψάξει το γκολ στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» αργά. Δημιούργησαν μεν 3-4 καλές ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο, τις έχασαν όμως και έμειναν ένα βήμα πίσω στην υπόθεση πρόκριση. Ο ΟΦΗ μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι και από την αρχή έδειξε ότι ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Ανέβασε την άμυνά του ψηλά, πήρε το κέντρο και άρχισε να πιέζει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εξαρχής έδειξε διάθεση να προστατεύσει την άμυνά του παίζοντας 4-2-3-1 και να βγει μπροστά μόνο με βαθιές μπαλιές, χωρίς μεγάλο ρίσκο. Η πίεση των γηπεδούχων δεν δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στη συμπαγή άμυνα των «πράσινων», με εξαίρεση τη φάση του 16΄ όταν ο Παπάζογλου έπιασε αμαρκάριστος κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά χωρίς δύναμη ικανή να αιφνιδιάσει τον Κοτσόλη. Μετά το 25΄ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, ήταν όμως πολύ φλύαρος επιθετικά και έκλεισε το α΄ ημίχρονο με μηδέν τελικές προσπάθειες.

Οι ευκαιρίες του Περογαμβράκη στο 51΄ και του Μπεργκ στο 58΄ έδιναν καλύτερες υποσχέσεις για το β΄ μέρος και πράγματι ο ρυθμός άνοιξε θεαματικά. Οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Αμπεντ στο 65΄ και το 67΄, έχασαν εντελώς τον Παπάζογλου στη φάση του γκολ στο 69΄ (αφύλακτος, άφησε με κεφαλιά «άγαλμα» τον Κοτσόλη) και αφού δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ σε άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σίλντεφελντ (απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια πάνω στη γραμμή ο Φερνάντεζ στο 75΄) και τον Καρέλη (σουτ σύρριζα άουτ στο 86΄), έμειναν στις διαμαρτυρίες στον διαιτητή Παππά για την ευκολία με την οποία σφύριζε σε όλο το ματς φάουλ σε βάρος τους.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο (77΄ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86΄ Στάθης), Παπάζογλου (93΄ Μπανούσης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης (80΄ Κλωναρίδης), Μέντες (73΄ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (58΄ Καρέλης), Μπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή