Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το όνειρο της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε   στο Ολντ Τράφορντ, όπου ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια τους πρωταθλητές Αγγλίας, αλλά δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη. «Δήμιος» για την ομάδα του Μίτσελ αποδείχθηκε ο Φαν Πέρσι ο οποίος σημείωσε και τα τρία τέρματα των «κόκκινων διαβόλων».

Η Γιουνάιτεντ έδειξε από την αρχή ότι ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να μπει στη διεκδίκηση της πρόκρισης και απείλησε για πρώτη φορά με τον Ρούνι στο 18’, με την κεφαλιά του να καταλήγει στο δοκάρι του Ρομπέρτο. Ο,τι γλίτωσε ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση, δεν το απέφυγε στο 23’ έπειτα από πέναλτι που υπέδειξε ο Κάιπερς στον Χολέμπας σε μαρκάρισμα πάνω στον Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός ανέλαβε και την εκτέλεση «γράφοντας» το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν γρήγορα και στο 40’ θα μπορούσαν να είχαν φθάσει στην ισοφάριση. Πρώτα η κεφαλιά του Φουστέρ και έπειτα το κοντινό σουτ του Τσόρι, βρήκαν στον Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ απάντησε στο 45’. Ο Ρούνι πάσαρε στον Φαν Πέρσι, ο οποίος είχε ξεφύγει από το μαρκάρισμα των Μανωλά και Σαλίνο και με πλασέ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο χειρότερο σημείο για τον Ολυμπιακό.

 Με τις δύο ομάδες να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν εμφανές, ότι οι Αγγλοι έψαχναν γρήγορα το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα πρόκρισης. Δεν άργησαν να το βρουν, αφού και πάλι ο Φαν Πέρσι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 51’ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Με το 3-0 εις βάρος του ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί. Με κινητήριο μοχλό τον Τσόρι Ντομίνγκες και με αιχμή τον Κάμπελ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν χώρους απέναντι στην Γιουνάιτεντ που οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Στο 55’ και στο 63’ ο Τσόρι απείλησε με σουτ από μακριά για να πάρει τη σκυτάλη ο Φουστέρ (66’) ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω στον Ντε Χέα. Ο Μίτσελ μετέφερε το παιχνίδι της ομάδας του προς τα δεξιά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον αδύναμο κρίκο των αντιπάλων που ήταν ο Πατρίς Εβρά.

 Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίστηκε και στο επόμενο διάστημα αλλά η ατυχία και ο Ντε Χέα δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πετύχει το χρυσό γκολ. Στο 79’ και πάλι ο Τσόρι επιτέθηκε από τα δεξιά αλλά το σουτ του «μαγνητίστηκε» ξανά από τον Ισπανό τερματοφύλακα. Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό. Οι πρωταθλητές Ελλάδος στρίμωξαν την Μάντσεστερ στην περιοχή της, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο γκολ το οποίο θα τους έδινε μια μεγάλη και ιστορική πρόκριση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλέντσια (77’ Γιάνγκ), Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (82’ Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (90’ Φελαϊνί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (74’ Μασάδο), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρες (57’ Βαλντές), Φουστέρ (82’ Βέργος), Τσόρι.

• Στον άλλο αγώνα της βραδιάς, η Ντόρτμουντ υπερασπίστηκε το 4-2 του πρώτου αγώνα στη Ρωσία και παρότι ηττήθηκε στη Γερμανία με 2-1 (16’ Χουλκ, 73’ Ροντόν – 38’ Κελ) από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα ακολουθήσει την Μάντσεστερ στην αυριανή κλήρωση των προημιτελικών στη Νιόν (13.00). Οι υπόλοιπες έξι ομάδες είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή