Kυπελλούχος στο χάντμπολ η ΑΕΚ που νίκησε τον Διομήδη

Kυπελλούχος στο χάντμπολ η ΑΕΚ που νίκησε τον Διομήδη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κεκτημένα διατήρησε η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Υστερα από έναν εντυπωσιακό αγώνα επικράτησε του Διομήδη Αργους με 18-16 και κατέκτησε το 3ο Κύπελλο Ελλάδος στην ιστορία της.

Πρωταγωνιστές του τελικού ήταν οι δύο τερματοφύλακες και ιδιαίτερα στο πρώτο πεντάλεπτο που δεν επετεύχθη κάποιο τέρμα. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες της πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (11-7).

Στην επανάληψη, ο Διομήδης προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά και να προηγηθεί, αλλά η εμπειρία των «κίτρινων» δεν το επέτρεψε και πανηγύρισαν τον τίτλο μπροστά στους φίλους τους που είχαν γεμίσει το κλειστό των Ανω Λιοσίων. Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Κώστας Τσιλιμπάρης. Ο διεθνής τερματοφύλακας σταμάτησε 18 φορές τους παίκτες του Διομήδη, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό αποκρούσεων 53%. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Χριστόφορος Μπακαούκας (6 τέρματα).

• Στο «φάιναλ φορ» του Κυπέλλου Ελλάδος, στο πόλο ανδρών, προκρίθηκαν η Χίος (19-18 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό), ο Ολυμπιακός (18-5 τον Εθνικό) και η Βουλιαγμένη (12-7 τη Γλυφάδα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή