Θύμισε την ομάδα του Ομπράντοβιτς

Θύμισε την ομάδα του Ομπράντοβιτς

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η αποθέωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τη διοίκηση και τον κόσμο του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε ιδανικά με τη νίκη των «πρασίνων» (76-67) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, την οποία υποσκέλισαν στη βαθμολογία και συνεχίζουν σταθερά να βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου (6-5 νίκες – ήττες) για τη φάση των «16» και, φυσικά, σε τροχιά πρόκρισης. Κι αν ο σπουδαιότερος προπονητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού έφυγε ηττημένος από το ΟΑΚΑ, στον πάγκο των νικητών, ο Αλβέρτης με το τεχνικό επιτελείο του έδειξαν ότι πατούν σταθερά, μόλις στο δεύτερο ευρωπαϊκό βήμα τους.

 Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός σημείωσε 41 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (41-37), επιβεβαιώνει την αλλαγή της επιθετικής φιλοσοφίας, καθώς υπάρχει σαφέστατη εντολή για δημιουργία αιφνιδιασμών. Ο Ζακ Ράιτ ήταν ο κύριος εκφραστής της ενέργειας που είχαν οι γηπεδούχοι, ενώ «αποφόρτισε» τον Διαμαντίδη, όταν χρησιμοποιήθηκε ταυτόχρονα, μαζί του. Ο επιθετικός οίστρος του Μάικ Μπράμος (7 τρίποντα) και οι καθοριστικές «μάχες» του Αντώνη Φώτση δημιούργησαν την ειδοποιό διαφορά για τον Παναθηναϊκό. Ο μεν ομογενής φόργουορντ είχε σκοράρει 20 πόντους στις αρχές της 4ης περιόδου, «σφράγισε» κατά το ήμισυ τη νίκη με το τρίποντο στο 37’ (71-62) και έκανε ρεκόρ καριέρας με 23 πόντους, ο δε πολύπειρος «Μπάτμαν» κέρδισε καθοριστικά ριμπάουντ και όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με την Εφές, πέτυχε δύο σημαντικά τρίποντα.

 Η διαφορά του σκορ έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους (66-51 και 68-53 στο 34’), αλλά οι «πράσινοι» έδειξαν ότι βιάστηκαν να «τελειώσουν» το παιχνίδι, υπέπεσαν σε τρία λάθη και η Φενέρ μείωσε μέχρι τους 8 πόντους (68-60). Η επιστροφή του Διαμαντίδη επανέφερε την τάξη για τους «πράσινους» που κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα (77-72) και θα υπερτερούν με την τουρκική ομάδα, σε πιθανή ισοβαθμία.

Το… κεφάλαιο Ζοτς

 Το ΟΑΚΑ… σείστηκε στην πρώτη είσοδο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον αγωνιστικό χώρο, το όνομα του Σέρβου τεχνικού τραγουδήθηκε ρυθμικά ξανά από είκοσι χιλιάδες φίλους του «τριφυλλιού» και οι τιμές που του έγιναν, άρμοζαν απόλυτα στη 13χρονη προσφορά του. Ο Σέρβος τεχνικός, αφού παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες από τους βουρκωμένους αδελφούς Γιαννακόπουλους, μίλησε στα ελληνικά: «Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη βραδιά είναι αυτή για εμένα. Είστε οι καλύτεροι. Σας αγαπώ παρά, παρά, παρά πολύ!». Οι φιλάθλοι του Παναθηναϊκού φώναξαν και το όνομα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, εκδηλώνοντας τη στήριξή τους.

ΠΑΟ: Μπράμος 23 (7), Μπατίστ 2 , Φώτσης 10 (2), Ούκιτς 8 (1), Λάσμε 1, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 15 (1), Ματσιούλις 5 (1), Ράιτ 10.

ΦΕΝΕΡ: Μακ Κάλεμπ 6, Τζάκσον 7, Ονάν 7 (1), Μπιέλιτσα 9 (3), Μαχμούτογλου, Κλέιζα 9 (1), Σέκουλιτς 2, Ζόριτς 4, Μπογκντάνοβιτς 10, Πρέλτζιτς 13 (1).

Απόψε ο Ολυμπιιακός

Χωρίς περιθώρια για απώλειες και πιθανότατα χωρίς τους Πρίντεζη και Περπέρογλου, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (21.30) τη Λαμποράλ Κούτσα για την 11η αγωνιστική του Τοπ 16 της Ευρωλίγκας. «Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τις τέσσερις σερί ήττες παίζουμε με το πιστόλι στον… κρόταφο. Πρέπει να νικήσουμε και να δούμε μετά τα υπόλοιπα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε πως η Κάχα νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ», ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του τον Σπανούλη, αλλά πιθανότατα όχι τον Πρίντεζη, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση σε έναν πλευρικό μυ. Επίσης, στη χθεσινή προπόνηση τραυματίστηκε στον προσαγωγό ο Στράτος Περπέρογλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή