Παράταση ζωής στον Μόγιες λέει ο Τύπος

Παράταση ζωής στον Μόγιες λέει ο Τύπος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν ήλιος ύστερα από μια διαρκή καταιγίδα ήρθε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η νίκη – πρόκριση επί του Ολυμπιακού, χαρίζοντας στην πρωταθλήτρια Αγγλίας προσωρινή ηρεμία.

Πριν από τον αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» οι φήμες έλεγαν ότι τυχόν αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό θα σήμαινε το τέλος της θητείας του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, ενώ ρεπορτάζ έκαναν λόγο και για ρήξη του Σκωτσέζου τεχνικού με τους Ράιαν Γκιγκς και Ρόμπιν φαν Πέρσι. Οπως όμως επισημαίνεται από τα μέσα ενημέρωσης στην Αγγλία, ήταν ακριβώς αυτοί οι δύο, μαζί με τον Δαβίδ Δε Χέα, που χάρισαν την πρόκριση στην αγγλική ομάδα και παράταση ζωής στον Μόγιες.

Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, «Σαν», έγραφε χθες ότι η νίκη – πρόκριση «κράτησε τον Μόγιες στο πόστο του» λέγοντας ότι μάλλον του χάρισε λίγο χρόνο και τίποτε παραπάνω. «Κρατιέται ακόμη», ανέφερε και η «Μίρορ», ενώ το BBC έκανε λόγο για προσωρινό μόνο χαλάρωμα της βαλβίδας ασφαλείας.

«Δεν αισθάνομαι την πίεση από τα μέσα του συλλόγου», είπε με νόημα ο Μόγιες μετά το 3-0 της Τετάρτης, δείχνοντας ότι απολαμβάνει τη στήριξη της διοίκησης. «Ερχεται από εσάς», τόνισε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ομολογώντας πάντως ότι «γνωρίζουμε τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε και είναι μάλλον μεγαλύτερη από εκείνη που νόμιζα όταν πρωτοήρθα στον σύλλογο».

Με τον Ολυμπιακό ελάχιστα ασχολήθηκαν οι αγγλικές εφημερίδες, με την «Ιντιπέντεντ» να κάνει λόγο για «μια ομάδα που θα δυσκολευόταν να νικήσει ακόμη και τη Γουίγκαν, και δεν έχει ποτέ της πάρει ούτε ισοπαλία σε 12 ματς στην Αγγλία».

Αντίθετα, ο βρετανικός Τύπος εστίασε περισσότερο στο αν η νίκη της Γιουνάιτεντ μπορεί να σηματοδοτήσει μια πορεία ανάκαμψής της. Αυτό θα φανεί πλέον από τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τη Γουέστ Χαμ στο πρωτάθλημα, για τον οποίο ο Φαν Πέρσι είναι αμφίβολος λόγω του αληθινού, και όχι θεατρικού, τραυματισμού που υπέστη στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όταν και αποχώρησε σε φορείο. Σίγουρος είναι μόνο για το ντέρμπι του Μάντσεστερ που ακολουθεί, κόντρα στη μισητή Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή