Αρης: Στα 100 χρόνια του, έμελλε να βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του

Αρης: Στα 100 χρόνια του, έμελλε να βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 25 Μαρτίου 1914 – 25 Μαρτίου 2014. Εναν αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Αρης, ένας από τους ενδοξότερους συλλόγους, όχι μόνο της Μακεδονίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Υπό άλλες συνθήκες η σημερινή μέρα στη Θεσσαλονίκη θα ήταν μέρα χαράς για τους φιλάθλους αυτού του συλλόγου, που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό διακρίσεις, τίτλους, μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες.

Είναι τέτοια, ωστόσο, η χρονική συγκυρία που μόνο γιορτή δεν μπορεί να γίνει για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού σωματείου της Θεσσαλονίκης. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα σε όλα τα τμήματα έχουν κυριαρχήσει και έχουν δημιουργήσει ένα αθλητικό «μόρφωμα», που σε τίποτα -εκτός του κόσμου του- δεν θυμίζει τον σύλλογο, που έκανε όλη την Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτήν τις περασμένες δεκαετίες.

Ο ποδοσφαιρικός Αρης στα 100 χρόνια ύπαρξης θα βιώσει για τρίτη φορά έναν υποβιβασμό, ως απόρροια των οικονομικών «εγκλημάτων» των διοικήσεών του από το 2004 μέχρι σήμερα με δημιουργία χρεών που ξεπερνούν τα 20-25 εκατ. ευρώ.

Ο μπασκετικός Αρης έχει υπαχθεί στο άρθρο 99, παλεύει να μπει στα πλέι οφ, έχει τα λιγότερα (αναλογικά πάντα) προβλήματα από οποιοδήποτε άλλο τμήμα, αλλά απέχει χιλιόμετρα από τη φυσική του θέση, την κορυφή, πληρώνοντας κακοδιαχείριση των διοικήσεών του.

Το τμήμα βόλεϊ όλα δείχνουν ότι δεν θα γλιτώσει τα πλέι άουτ φέτος και θα παλέψει για την παραμονή του! Χρέη παντού. Ακόμα και στον Ερασιτέχνη Αρη, υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ χρεών προς Δημόσιο και τρίτους. Ο Αρης βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, μιας ιστορίας που σήμερα κλείνει 100 χρόνια.

Σήμερα το απόγευμα (18.00) στο Αλεξάνδρειο, εκεί όπου γράφτηκαν οι πιο χρυσές σελίδες αυτού του σωματείου, την εποχή της «αυτοκρατορίας» του μπασκετικού Αρη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να γιορταστούν τα 100 χρόνια ζωής. Οι πιο ψύχραιμοι βλέπουν αυτό το γεγονός ως το σημείο… μηδέν για την επανεκκίνηση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη σήμερα σηματοδοτεί μια τέτοια εξέλιξη, είναι η αφορμή για να μπει ο Αρης στον δεύτερο αιώνα του με διαφορετικό τρόπο, με πιο σωστά βήματα, αφήνοντας πίσω του όσους τον έβλαψαν, τον έκλεψαν, τον πλήγωσαν και τον έφεραν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Παρηγοριά σήμερα, αλλά «όπλο» για το μέλλον είναι οι φίλαθλοι αυτού του συλλόγου, που εσχάτως βιώνουν την μία πίκρα πίσω από την άλλη, αλλά παραμένουν πιστοί στην ιδέα, το σήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή