Αλλού και εδώ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια» επιβεβαιώθηκε στο ντέρμπι της Ισπανίας. Σε ένα παιχνίδι – διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, ο διαιτητής λίγο έλειψε να ανακηρυχτεί σε πρωταγωνιστή του αγώνα, αν δεν υπήρχαν τα τρία γκολ που πέτυχε ο Μέσι.

Θα περίμενε κάποιος ότι παίκτες όπως ο Ρονάλντο να μην… κατέφευγαν στη γνώριμη σ’ εμάς δικαιολογία, πως οι άρχοντες των αγώνων τούς έχουν βάλει στο μάτι. Οταν μάλιστα έδωσε στη Ρεάλ ένα πέναλτι, το οποίο ήταν μεν φάουλ, αλλά εκτός περιοχής.

Είναι γεγονός πως σε κανένα μέρος του πλανήτη, ακόμα και στην Αγγλία πολλές φορές, όπου το ποδόσφαιρο διέπεται από άλλη νοοτροπία, την οποία εμείς δεν θα την αποκτήσουμε ποτέ, η πρώτη δικαιολογία του ηττημένου είναι οι αποφάσεις του διαιτητή. Ισως να είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Πιθανόν το «φταίνε όλοι, εκτός από εμάς»; Είναι θέμα που πρέπει να αναλυθεί από… ψυχολόγους.

Το σίγουρο είναι πως, εδώ στην Ελλάδα, τα δικαιώματα που έχουν δοθεί, από αυτούς που κατά καιρούς διαφέντευαν και διαφεντεύουν το ποδόσφαιρό μας, είναι τόσο πολλά, που έχει χαθεί και το ελάχιστο ίχνος του «ανθρώπινου λάθους». Και αυτό κάθε μέρα, κάθε αγωνιστική και κάθε περίοδος που περνάει, γιγαντώνει ακόμα περισσότερο την αμφισβήτηση. Γεγονός που οδηγεί πλέον σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και φυσικά, όσο πλησιάζουν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου, αλλά και τα πλέι οφ, θα φουντώνουν ακόμα περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή