Το ένστικτο της επιβίωσης του πραγματικού ποδοσφαίρου

Το ένστικτο της επιβίωσης του πραγματικού ποδοσφαίρου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία απόλαυσε προχθές ένα «κλάσικο» που χαρακτηρίστηκε ιστορικό, με επτά γκολ, τρία πέναλτι, μία αποβολή, δύο κεντρικά πρόσωπα και δύο νικητές, καθώς η νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-3 στο σούπερ ματς με τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη είχε νικήτρια ουσιαστικά και την άλλη ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, την Ατλέτικο.

Το χατ τρικ του Λιονέλ Μέσι πάγωσε το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και έφερε την Μπάρτσα σε απόσταση ενός βαθμού από τη Ρεάλ, αλλά και από την Ατλέτικο, που με τη νίκη της με 2-0 στην έδρα της ουραγού Μπέτις είναι συγκάτοικος της κορυφής σε μια από τις πιο ανοιχτές κούρσες τίτλου στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια.

Το ντέρμπι προχθές το βράδυ πάντως είχε και αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι που δεν ήταν, ενώ άφησε με αυστηρότητα τη Ρεάλ με 10 παίκτες αποβάλλοντας τον Σέρχιο Ράμος. Ηταν όμως τέτοιο το ποδόσφαιρο και τόσες οι ανατροπές (από 0-1 σε 2-1, σε 2-2, σε 3-2 και τελικά σε 3-4) ώστε τελικά και οι διαιτησίες μπαίνουν στην άκρη.

Ετσι την ανωτερότητα της Μπάρτσα στον αγώνα παραδέχθηκε και η πιο πιστή στη Ρεάλ εφημερίδα της Μαδρίτης, η «Μάρκα», που έγραψε χθες πως «η Μπαρτσελόνα εξήλθε νικήτρια από κάθε πλευρά σε μια ξέφρενη βραδιά ποδοσφαίρου και γκολ, σε ένα από τα καλύτερα κλάσικο στην αιώνια αντιπαλότητα των δύο μεγάλων». Η εφημερίδα δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο και του Αντρές Ινιέστα μαζί με εκείνο του Μέσι.

Τη σκυτάλη παίρνει απόψε (21.45) ένα άλλο μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μάντσεστερ Σίτι, που οι ουδέτεροι Αγγλοι φίλαθλοι ελπίζουν να μην είναι όσο μονόπλευρo ήταν το υποτιθέμενο ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ Τσέλσι και Αρσεναλ (6-0) το Σάββατο. Την ίδια ώρα με το ματς στο «Ολντ Τράφορντ» θα παίξουν επίσης η Αρσεναλ με τη Σουόνσι και η Νιούκαστλ με την Εβερτον, ενώ αύριο η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Σάντερλαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή