Δύο ανοιχτά μέτωπα, λίγες εκκρεμότητες

Δύο ανοιχτά μέτωπα, λίγες εκκρεμότητες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μη… γενόμενη είναι η 30ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με την έννοια ότι η κατάσταση έμεινε αμετάβλητη στα δύο μέτωπα που παρουσιάζουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τόσο στη μάχη των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ όσο και σε αυτή για την αποφυγή του υποβιβασμού, όλα έμειναν ακριβώς όπως ήταν, με μόνη διαφορά ότι ομάδες όπως η Σκόντα Ξάνθη και ο Λεβαδειακός που δεν αντιμετώπιζαν άμεσο κίνδυνο, νίκησαν και αύξησαν σε επίπεδα ασφαλείας τη διαφορά τους. Πολύ κρίσιμη και για τα δύο μέτωπα είναι η 31η αγωνιστική η οποία διεξάγεται μεσοβδόμαδα, με 7 παιχνίδια αύριο και άλλα δύο την Πέμπτη.

Οι τέσσερις ομάδες που έχουν «κλειδώσει» τη θέση τους στα πλέι οφ νίκησαν όλες και η βαθμολογική τους διαφορά έμεινε αναλλοίωτη. Αν ξεκινούσαν τώρα τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο θα είχαν 2 β., ο Παναθηναϊκός έναν και ο Αστέρας Τρίπολης μηδέν. Η κατάσταση αυτή είναι πιθανό να αλλάξει στην 31η αγωνιστική, καθώς οι «πράσινοι» έχουν θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με την Καλλονή αύριο (19.30) στη Λεωφόρο και περιμένουν ένα στραβοπάτημα των υπόλοιπων για να βελτιώσουν τη θέση τους. Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται την Πέμπτη (19.30) στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα που «καίγεται» βαθμολογικά, ο Ατρόμητος παίζει αύριο (17.15) στο Ηράκλειο με τον (αδιάφορο μεν αλλά πάντα ισχυρό στο «Γεντί Κουλέ») ΟΦΗ, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται αύριο (19.30) στην Τρίπολη τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αν δεν νικήσουν οι δύο πρωτοπόροι σ’ αυτή την τετράδα και πάρει τρίποντο ο Παναθηναϊκός, η διαφορά τους ενόψει πλέι οφ εξανεμίζεται και θα βρεθούν και οι τρεις στην ίδια βάση.

Για τη μάχη της παραμονής, η αγωνιστική που ακολουθεί θεωρείται κομβικής σημασίας. Στον αντίποδα με το γκρουπ των πλέι οφ, οι τέσσερις ομάδες που είναι στην «καυτή» ζώνη έχασαν όλες τους το περασμένο Σαββατοκύριακο και δύσκολα πλέον θα παρασύρουν στην περιπέτεια κάποιον από τους προπορευόμενους. Ο Αρης με την ήττα του στην Κομοτηνή ελπίζει μόνο στο… όγδοο θαύμα, αλλά θα προσπαθήσει να συντηρήσει τις όποιες (μαθηματικές) ελπίδες του με νίκη αύριο (17.15) επί του Εργοτέλη στο Χαριλάου. Για τη Βέροια που υποδέχεται αύριο στις 15.00 τη Σκόντα Ξάνθη και τον Πλατανιά που παίζει την ίδια ώρα στα Περιβόλια με τον Λεβαδειακό, η νίκη είναι μονόδρομος. Αν τα καταφέρουν, προσπερνάνε τον Απόλλωνα και τον υποχρεώνουν να παίξει μόνο για τη νίκη την Πέμπτη εναντίον του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, ειδάλλως θα μείνει, ακόμα και με ισοπαλία, προτελευταίος. Ο Πανιώνιος ψάχνει έστω έναν βαθμό αύριο (17.15) στη Ν. Σμύρνη με τον αδιάφορο Παναιτωλικό για να νιώσει πιο σίγουρος, ενώ στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός την Πέμπτη (17.15), κίνητρο είναι μόνο το γόητρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή