«Επιασε» ΠΑΟΚ και Ατρόμητο ο ΠΑΟ

«Επιασε» ΠΑΟΚ και Ατρόμητο ο ΠΑΟ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Νέα δεδομένα τόσο στη μάχη των πλέι οφ όσο και σ’ αυτήν της «ουράς» διαμόρφωσε η εμβόλιμη 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την Καλλονή και ανέβηκε στη 2η θέση, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Ατρόμητου με 2-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και το λιγότερο ματς του ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζει την Πέμπτη (19.30) στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, σε ένα κομβικό παιχνίδι και για τους δύο. Οι γηπεδούχοι ειδικά το αντιμετωπίζουν σαν τελικό, καθώς μετά τις νίκες της Βέροιας και του Πλατανιά, έπεσαν στην προτελευταία θέση. Ο πιο αδιάφορος βαθμολογικά (αλλά συναρπαστικός στο β΄ ημίχρονο) αγώνας παίχθηκε στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας νίκησε στο φινάλε με 2-1 τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τον Καράσκο στο 92΄ από θέση οφσάιντ. Ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ στο 22΄, ο Πελέ είχε δοκάρι με φάουλ στο 37΄ και ο Βέργος είχε ισοφαρίσει στο 60΄, με το «παρθενικό» του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

 Το γρήγορο γκολ του Ντίνα στο 14΄ και το υπέροχο του Καρέλη στο 44΄, ξεκαθάρισαν από νωρίς τα πράγματα στη Λεωφόρο, με τον κεφάτο Παναθηναϊκό να παίζει μονότερμα την Καλλονή και να χάνει πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, που ήλθε τελικά με το αυτογκόλ του Βαλιού σε σέντρα σουτ του Σπυρόπουλου στο 71΄. Νωρίτερα, ο Ατρόμητος έκανε κακή εμφάνιση στο «Γεντί Κουλέ» και έχασε 2-0 από τον ΟΦΗ, με βραζιλιάνικη υπογραφή από τους Ζε Εντουάρντο στο 57΄ και Ντουντού στο 67΄.

Στη μάχη της ουράς, ο Πλατανιάς νίκησε με 2-0 στα Περιβόλια τον Λεβαδειακό, με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κατάι που μπήκε στο 35΄, άνοιξε το σκορ στο 39΄ και το έκλεισε με κεφαλιά στο 71΄. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 13΄ με τον Μάντζιο και δεν εκμεταλλεύθηκαν ούτε την αποβολή με δύο κίτρινες του Καζναφέρη στο 67΄ ούτε το άγχος των Κρητικών. Μετρούν έτσι 15 ήττες και μόνο μία ισοπαλία, σε 16 εκτός έδρας ματς!

Την ίδια ώρα, πολύτιμη εντός έδρας νίκη πήρε και η Βέροια με 3-2 επί της Σκόντα Ξάνθης, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι και πολλές αντιδράσεις των φιλοξενούμενων, που έβγαλαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας στη διάρκεια του αγώνα. Η Ξάνθη διαμαρτύρεται κυρίως για την αυστηρή δεύτερη κίτρινη στον Βασιλακάκη στο 42΄ και ένα πέναλτι που δεν πήρε στο 49΄. Αν και έπαιζε χωρίς τον Μπεν, η Βέροια προηγήθηκε στο 5΄ με τον Οστοϊτς και είχε άλλες δύο απαντήσεις στο γκολ του Βασιλακάκη στο 33΄, με σκόρερ τους Μπαργκάν στο 58΄ και Παυλίδη στο 70΄. Ο Νάκας μείωσε στο 93΄ σε 3-2, με τον Σπάθα να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Οστοϊτς στο 92΄ και τον Αμαραντίδη μετά τη λήξη!

Η ήττα αυτή αγχώνει τη Σκόντα Ξάνθη που έμεινε στους 35 β., όπως αγχώνει και τον ισόβαθμό της Πανιώνιο, μετά το 1-1 (29΄ Αραβίδης, 69΄ Μαρτίνες) που παραχώρησε στη Ν. Σμύρνη στον βαθμολογικά αδιάφορο Παναιτωλικό. Δεν κινδυνεύουν άμεσα, θέλουν, όμως, προσοχή για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως στο τέλος. Ο ρυθμός άνοιξε πολύ μετά το 65΄ με τον Παναιτωλικό να χάνει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, με τον Πανιώνιο, όμως, να έχει δοκάρι στο 91΄ με τον Αραβίδη και ένα γκολ που σωστά δεν μέτρησε (οφσάιντ) του Καμπάνταη στο 94΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή