«Λουκέτο» στη Φούτμπολ Λιγκ

«Λουκέτο» στη Φούτμπολ Λιγκ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχή επ’ αόριστον, αρχής γενομένης από την προσεχή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι έφτασε σε αυτήν την απόφαση επειδή η Φούτμπολ Λιγκ δεν τήρησε τη συμφωνία για τη δημιουργία του «εγγυητικού ταμείου». Πρόκειται για το «αντάλλαγμα» που πήρε ο ΠΣΑΠ προκειμένου πριν από ένα χρόνο να υπογράψει με τις δύο επαγγελματικές λίγκες και με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ το «μνημόνιο κατανόησης» το οποίο ως προς τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ αύξανε τις δόσεις για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ στις 30 και καταργούσε τον διπλασιασμό των χρημάτων που επιδικάζονταν στους ποδοσφαιριστές.

Αντισταθμιστικά οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ θα έπρεπε να καταβάλουν από 8.000 ευρώ εκάστη για τη δημιουργία του «εγγυητικού ταμείου» το οποίο θα λειτουργούσε ως ταμείο αρωγής προς τους ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα στο «μνημόνιο» προβλεπόταν ότι αν τα χρήματα για τη δημιουργία «εγγυητικού ταμείου» δεν καταβληθούν, τα συμπεφωνημένα παύουν να ισχύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε αντίθεση με τη Σούπερ Λιγκ που φέρεται να έχει καταβάλει περίπου το μισό ποσό (προβλέπεται 15.000 ευρώ ανά ομάδα), από τη Φούτμπολ Λιγκ έχουν καταβληθεί μόλις 20.000 ευρώ πριν από λίγες ημέρες.

Οσον αφορά την εξαγγελθείσα αποχή, από τον ΠΣΑΠ υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους υπογραφές από όλους των αρχηγούς των ομάδων της κατηγορίας που τάσσονται υπέρ αυτής της απόφασης.

Νεότερα για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου αναμένεται να υπάρξουν σήμερα λόγω και της συνεδρίασης του Δ.Σ. της «μικρής λίγκας» η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η 26η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά.

Πάντως, την τελευταία φορά που ο ΠΣΑΠ εξήγγειλε αποχή από τη συγκεκριμένη κατηγορία, πριν περίπου δύο χρόνια, με αφορμή το ασφαλιστικό, η Φούτμπολ Λιγκ προχώρησε σε αναβολή αγωνιστικών μέχρι να βρεθεί λύση.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για τον ΠΣΑΠ η υλοποίηση και η λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου, είναι καίριο ζήτημα, ώστε να μη χωρεί καμία άλλη υπαναχώρηση. Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας και να αξιώσουμε από τη Football League να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που της αναλογούν, ώστε να υλοποιηθεί και λειτουργήσει το Εγγυητικό Ταμείο. Η μόνη θεμιτή άμυνά μας είναι η αποχή όλων των μελών μας από τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής αλλά και από κάθε επόμενη, μέχρι να τηρηθούν οι έγγραφες δεσμεύσεις της Football League. Το βέβαιον είναι ότι στο παρόν έσχατο χρονικό σημείο ο ΠΣΑΠ αναγκάζεται να αντιδράσει, έχοντας την πλήρη συνείδηση ότι έχει εξαντλήσει κάθε θεμιτό όριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή