Βήμα πρόκρισης για Ολυμπιακό με νίκη στη Μάλαγα

Βήμα πρόκρισης για Ολυμπιακό με νίκη στη Μάλαγα

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Συνηθισμένος σε κάθε είδους τελικό έδειξε πως είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης στην Ανδαλουσία έκανε ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας, επικρατώντας της Μάλαγας με 63-80. Οι «ερυθρόλευκοι», πλέον, έφθασαν στις έξι νίκες, αφήνοντας τους Ισπανούς στις πέντε.  Ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου μπορεί να έλειπαν στους Πρωταθλητές Ευρώπης, ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, ήταν εκεί και ήταν έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του σε μία σπουδαία νίκη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπορεί να φάνηκε επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του (υπέπεσε σε κάποια εύκολα λάθη), ωστόσο, πήρε τα μεγάλα σουτ και τα έβαλε. Τον Σπανούλη σε απόδοση ακολούθησε ο Λοτζέσκι που φρόντισε να παίξει και για τον Περπέρογλου στο «3».

 Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή αποφασισμένος να «κόψει» τον αέρα των Ανδαλουσιανών και τα κατάφερε περίφημα, αφού προτού ο αντίπαλός του καταλάβει πώς έγινε το τζάμπολ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει διψήφια διαφορά (2-12 και 5-20). Το πρώτο δεκάλεπτο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη (18-28) και η όποια αντίδραση των Ισπανών περιορίστηκε επιτυχώς και χωρίς μεγάλη δυσκολία. Η Μάλαγα κατάφερε να πλησιάσει μέχρι τους 5 πόντους (34-39) και έκτοτε δεν είδαν ξανά τον Ολυμπιακό σε τόσο κοντινή απόσταση. Το 34-41 του ημιχρόνου έγινε γρήγορα 38-50 με τους παίκτες του Πλάθα να μην μπορούν να απειλήσουν κάτω από τη ρακέτα. Οι Ντράγκιτς, Σουάρεθ και Ουρτασούν βλέποντας πως δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν κάτω από το καλάθι ξεκίνησαν έναν τρίποντο βομβαρδισμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να επιβάλουν τον ήρεμο ρυθμό τους, έχοντας σε ρόλο οργανωτή τον Μάντζαρη (9 ασίστ) και στη θέση του σκοπευτή τον Σπανούλη. Ο αρχηγός των «Πειραιωτών» ήταν αυτός που διέλυσε την ψυχολογία των παικτών της Μάλαγας με δύο συνεχόμενα τρίποντα. Ενα στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (50-63) και ένα στο ξεκίνημα της τέταρτης, απαντώντας σε τρίποντο του Ουρτασούν (53-66). Οι Ισπανοί έδειξαν πως το… ταβάνι τους είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφού στα τελευταία λεπτά του αγώνα εκτός από την… μπάλα έχασαν και την ψυχραιμία τους. Τα νεύρα και οι αδικαιολόγητες φωνές προς τη διαιτησία επέφεραν και μία τεχνική ποινή στον Τούλσον, η οποία ανέβασε τη διαφορά στο +17 (53-70), στα μέσα της τέταρτης περιόδου.

Το υποτιθέμενο ντέρμπι πρόκρισης είχε, πλέον, μετατραπεί σε έναν περίπατο στον ισπανικό νότο, αλλά και σε μία γερή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Ο Σπανούλης πήρε τις απαραίτητες ανάσες, ο Παπαπέτρου προσέθεσε στο βιογραφικό του κι άλλο χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός, συνολικά, θύμισε σε όλους ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγράφει τον Πρωταθλητή Ευρώπης…

 ΜΑΛΑΓΑ: Τοντόροβιτς, Σαμπόνις 2, Ουρτασούν 13 (2), Κάλογουεϊ 2, Σουάρεθ 8 (2), Γκρέιντζερ 6, Βάσκεθ 6, Νγκουιράν, Τούλσον 4, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 10 (2), Στίματς 10.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Πέτγουεϊ 9 (1), Σερμαντίνι 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 20 (4), Παπαπέτρου 8 (2) Σλούκας 6 (1), Σίμονς 2, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 18 (1).

• Την Παρασκευή, η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχθεί την Αρμάνι και μόνο με νίκη θα παραμείνει κι αυτή ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Στο αδιάφορο παιχνίδι του ομίλου η Λαμποράλ επικράτησε με 105-79 της Εφές Πίλσεν στην Τουρκία.

Για τον άλλο όμιλο: Ζαλγκίρις – Γκαλατάσαραϊ 72-84, ΤΣΣΚΑ – Μπάγερν 77-70, Μακάμπι – Ρεάλ 76-77. Σήμερα: Λοκομοτίβ Κούμπαν – Παρτιζάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή