Διάκριση για την εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών

Διάκριση για την εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ημιτελικούς του διεθνούς τουρνουά χάντμπολ γυναικών, που διεξάγεται στη Λάρισα, προκρίθηκε η εθνική ομάδα γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε το Βέλγιο με 25-21 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λεττονίας επί της Μολδαβίας με 27-23 σφράγισε το «εισιτήριο» για τους τέσσερις της διοργάνωσης και, μάλιστα, ως πρώτο στον όμιλό του. Σήμερα αντιμετωπίζει τη Μολδαβία, σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα όπου ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σωκράτης Βακάλης, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα σχήματα και να δώσει χρόνο συμμετοχής στις μικρότερες αθλήτριες.

Στην αναμέτρηση με το Βέλγιο, οι διεθνείς έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ότι δύσκολα θα φύγουν ηττημένες από το κλειστό της Νεάπολης. Με ένα σερί 3-0 προηγήθηκαν με 6-3 στο 8ο λεπτό, ενώ στο 12ο ήταν μπροστά με 7-4. Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να ισοφαρίσουν (7-7) αλλά οι Μούρνου και Χρυσή πέτυχαν δύο γκολ και η εθνική κράτησε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο.

Και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, τα κορίτσια του Σωτήρη Βακάλη κυριάρχησαν. Προηγήθηκαν με 15-11 και 19-14 αλλά οι Βελγίδες πλησίασαν (20-19). Το τελικό 25-21 διαμορφώθηκε χάρη στα γκολ των Στουγιαννίδου, Μασμανίδου και Χατζηπαρασίδου. Κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής ομάδας ήταν η αρχηγός Αριάδνη Μασμανίδου. «Είμαστε μια παρέα και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Χαιρόμαστε κάθε παιχνίδι» δήλωσε η σκόρερ, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπλήρωσε: «Είμαι περήφανος για τις παίκτριές μου, είναι πραγματικά εκπληκτικές. Επαιξαν πολύ καλά και βελτιώνονται μέρα με τη μέρα».

Οι ημιτελικοί της διοργάνωσης θα διεξαχθούν αύριο και ο μικρός και ο μεγάλος τελικός την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή