Στο προσκήνιο ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ

Στο προσκήνιο ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο μεγάλα παιχνίδια ανοίγει απόψε η αυλαία των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή τη μονομαχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την κάτοχο Μπάγερν Μονάχου, και το ισπανικό ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την εκπληκτική φέτος Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει πάρει τα ηνία και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ξεκάθαρο φαβορί με βάση τη φετινή εικόνα των δύο ομάδων του πρώτου ζευγαριού είναι η Μπάγερν, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν αντέχει την ταμπέλα του αουτσάιντερ και στο Ολντ Τράφορντ απόψε είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. «Προφανώς η Μπάγερν είναι φανταστική ομάδα», παραδέχθηκε ο 40χρονος παίκτης και βοηθός προπονητής Ράιαν Γκιγκς. «Στα μάτια των περισσότερων είναι το φαβορί, αλλά εμείς είμαστε η Γιουνάιτεντ και μέσα στο Ολντ Τράφορντ έχουμε δει πολλές καλές βραδιές, ιδιαιτέρως στην Ευρώπη. Ετσι ως παίκτες δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αουτσάιντερ, αλλά ως τη Γιουνάιτεντ που παίζει στην έδρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Μετά την τόνωση ηθικού από τη νίκη με 4-1 επί της Αστον Βίλα, ο τεχνικός Ντέιβιντ Μόγιες είδε τον Ρίο Φέρντιναντ να προπονείται κανονικά χτες, ενώ ο Ράφαελ είναι αμφίβολος για το δεξιό άκρο της άμυνας. Θα λείψει φυσικά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Στην Μπάγερν, που εδώ και μια εβδομάδα έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας, η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη σερί χρονιά -πράγμα πρωτοφανές αν γίνει- είναι ο απόλυτος στόχος. Παράλληλα το φάντασμα του τελικού του 1999, όταν η Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το προβάδισμα των Βαυαρών και κατέκτησε στις καθυστερήσεις το Τσάμπιονς Λιγκ, εξακολουθεί να στοιχειώνει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. «Δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουμε τη θέση της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα να μας ξεγελάσει», δήλωσε ο αρχηγός των Βαυαρών, Φίλιπ Λαμ.

Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα καλείται για μια ακόμη φορά φέτος να αποδείξει την αξία της, υποδεχόμενη στο Καμπ Νου την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς, την Ατλέτικο. Στην πρώτη από τις τρεις αναμετρήσεις τους αυτή την άνοιξη, οι δύο ομάδες υπόσχονται πολύ θέαμα και απρόβλεπτη εξέλιξη, σε μια μάχη με πρωταγωνιστές δύο Αργεντινούς προπονητές, τον Χεράρδο Μαρτίνο της «Μπάρτσα» και τον Ντιέγο Σιμεόνε της «Ατλέτι».

Ο Τσάβι της Μπαρτσελόνα επαίνεσε μάλιστα τον κ. Σιμεόνε για «τη μεταμόρφωση της Ατλέτικο», που έχει φέρει τους «κολτσονέρος» στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με έναν βαθμό διαφορά από τους Καταλανούς και τρεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ατλέτικο κρατήθηκε στην κορυφή το Σάββατο χάρη στη σπουδαία νίκη της μέσα στο Μπιλμπάο επί της τέταρτης στη βαθμολογία Αθλέτικ, του Ερνέστο Βαλβέρδε, με σκορ 2-1.

Ελπίζει η Λίβερπουλ

Κεφάλι στην κούρσα του πιο ενδιαφέροντος αγγλικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών έχει πάρει πλέον η Λίβερπουλ μετά τη συντριβή της Τότεναμ με 4-0 προχθές, μία μέρα μετά την ήττα – σοκ της Τσέλσι από την Κρίσταλ Πάλας με 1-0 και την ισοπαλία 1-1 της Αρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ετσι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ελπίζει ότι θα σπάσει την κατάρα που την έχει αφήσει επί 23 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα (τελευταίος τίτλος ήταν το 1990) όμως το προβάδισμά της με τέσσερις βαθμούς από την τρίτη Σίτι απειλείται από το ότι η ομάδα του Μάντσεστερ έχει παίξει δύο ματς λιγότερα. Συνεπώς πολλά θα κριθούν όταν οι «ρεντς» υποδεχθούν τη Σίτι στο Ανφιλντ σε 12 μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή