Αποτροπιασμός από τον φόνο οπαδού

Αποτροπιασμός από τον φόνο οπαδού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ προκάλεσε στη σουηδική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη η δολοφονία 43χρονου οπαδού της Τζουργκάρντεν, ομάδας της Στοκχόλμης, από οπαδούς της Χέλσινγκμποργκ, προχθές, πριν από αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα Σουηδίας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οπαδοί των δύο ομάδων βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Χέλσινγκμποργκ πριν από τον αγώνα της πρεμιέρας του σουηδικού πρωταθλήματος. Οι χούλιγκαν των γηπεδούχων, όπως εκτιμά η αστυνομία, που δεν έχει προβεί σε συλλήψεις ακόμη, χτύπησαν τον οπαδό της Τζουργκάρντεν με κάποιο αντικείμενο στο κεφάλι προξενώντας του σοβαρότατο τραυματισμό το μεσημέρι της Κυριακής και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες άρχισε κανονικά, όμως όταν η πληροφορία ότι ο 43χρονος υπέκυψε στα τραύματά του κυκλοφόρησε ανάμεσα στους φίλους της Τζουργκάρντεν, αυτοί προσπάθησαν οργισμένοι να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να ορμήσουν στον αγωνιστικό χώρο, υποχρεώνοντας έτσι τον διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση στο 41ο λεπτό.

Χθες, φίλοι της δημοφιλούς ομάδας της σουηδικής πρωτεύουσας έσπευσαν να αποθέσουν λουλούδια, κασκόλ και φανέλες της ομάδας στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος πατέρας τεσσάρων παιδιών. Συλλυπητήρια εξέφρασαν οι διοικήσεις και των δύο συλλόγων. Ο πρώην επιθετικός της Σέλτικ, της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και της Χέλσινγκμποργκ, Χένρικ Λάρσον, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του οπαδού, δηλώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα κι εκείνα να μη γυρίζουν πίσω», ενώ ο Σουηδός πρώην πρόεδρος της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, είπε ότι το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει τόσο τις σουηδικές αρχές όσο και την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία: «Πρέπει να εισαγάγουμε πιο σαφή μέτρα, διά της συνεργασίας των συλλόγων με την αστυνομία και τις Αρχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή